Een Geheugenmodule Toevoegen

Inhoudsopgave:

Een Geheugenmodule Toevoegen
Een Geheugenmodule Toevoegen

Video: Een Geheugenmodule Toevoegen

Video: Een Geheugenmodule Toevoegen
Video: Hoe vervang ik mijn RAM-geheugen? 2024, Mei
Anonim

Voor een beperkte gebruiker van een personal computer, wiens interesses beperkt zijn tot het gebruik van kantoorprogramma's en videogames, zal het proces van het installeren van nieuwe componenten in de systeemeenheid een mystieke operatie lijken. In feite is er niets ingewikkelds aan. Het moederbord heeft een connector die overeenkomt met elk element. Over het algemeen is het veel moeilijker om de juiste werking van het apparaat opnieuw op te bouwen dan om het aan te sluiten.

Een geheugenmodule toevoegen
Een geheugenmodule toevoegen

Het is nodig

kruiskopschroevendraaier

instructies:

Stap 1

Koppel uw pc los van de voeding. Koppel de systeemeenheid los van alle apparaten en installeer deze op de plaats waar het handig is om de geheugenmodule te installeren. Verwijder het zijpaneel van de behuizing. Gebruik hiervoor een schroevendraaier om de bevestigingsschroeven los te draaien die hem vasthouden. In de regel zijn het er twee. Onderzoek het moederbord. Zoek de connector erop die overeenkomt met de geheugenmodule. Met andere woorden, zoek een soortgelijk bord dat al in de sleuf is geïnstalleerd. Er zullen zeker een of twee vrijhavens in de buurt zijn. Er zouden geen problemen moeten zijn met hun detectie.

Stap 2

Verwijder indien nodig de oude geheugenmodule. Als u besluit een geheugenmodule toe te voegen, installeer deze dan in de aangrenzende poort. Als u de oude module nog steeds moet verwijderen, zoekt u de vergrendelingen aan weerszijden van de geïnstalleerde geheugenmodule. Haal ze naar beneden. Je zult niet kunnen verwarren, omdat deze elementen in slechts twee richtingen kunnen bewegen, waarvan er op dit moment slechts één voor jou beschikbaar is. Nadat de vergrendelingen zijn ontgrendeld, trekt u de geheugenmodule naar u toe. Er mogen geen problemen zijn met de extractie.

Stap 3

Steek de geheugenmodule in een vrije poort. Druk de vergrendelingen omlaag om de geheugenmodule op het moederbord te bevestigen. Doorgaans worden de vergrendelingen na installatie automatisch geactiveerd. Om dit te doen, drukt u tijdens het installeren licht op de module. Nadat de installatie met succes is voltooid, bevestigt u het zijpaneel van de systeemeenheid op zijn plaats, sluit u alle eerder losgekoppelde apparaten erop aan en start u de computer. De geheugenmodule wordt gedetecteerd tijdens het opstartproces van het besturingssysteem. De hoeveelheid RAM wordt weergegeven op de eerste downloadpagina. Als u niet oplette, is er een andere manier om het te controleren. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer". In het venster dat verschijnt, wordt de hoeveelheid RAM weergegeven tussen de systeemparameters. Als het niet is veranderd, heb je de geheugenmodule slecht gerepareerd. Voer de bovenstaande handelingen opnieuw uit.

Aanbevolen: