Een Monitor Kiezen Om Te Gamen

Inhoudsopgave:

Een Monitor Kiezen Om Te Gamen
Een Monitor Kiezen Om Te Gamen

Video: Een Monitor Kiezen Om Te Gamen

Video: Een Monitor Kiezen Om Te Gamen
Video: Zo kies je de beste gaming monitor! 2024, Mei
Anonim

Nu kun je op de vensters van computerhardwarewinkels een groot aantal monitoren zien. Maar niet iedereen weet dat de meeste niet erg geschikt zijn voor de gameplay. Om de juiste gamingmonitor te kiezen, zijn er veel parameters waarmee u rekening moet houden.

Een monitor kiezen om te gamen
Een monitor kiezen om te gamen

instructies:

Stap 1

Het eerste dat u moet doen, is begrijpen dat de fabrikant van dergelijke apparatuur praktisch geen rol speelt. Je kunt veel voorbeelden geven wanneer een bepaald model van een weinig bekend bedrijf de monitor van een bekend bedrijf in alle kenmerken zal overtreffen.

Stap 2

Vervolgens moet u beslissen over de diagonaal van de monitor. Ga niet achter grote schermen aan. Monitoren met een diagonaal van 19 of 21 inch zijn ideaal om tijdens het gamen een hoogwaardig beeld te geven.

Stap 3

Stop onmiddellijk met het gebruik van breedbeeldmonitoren. Het feit is dat het grootste deel van de games die vóór 2008 zijn uitgebracht, zijn ontworpen voor monitoren van het oude type. Die. de beeldverhouding moet niet 16:9 zijn zoals bij breedbeeldschermen, maar 4:3. Anders riskeert u twee zwarte balken aan weerszijden van de monitor.

Stap 4

Besteed bijzondere aandacht aan de vertraging in het uiterlijk van de afbeelding. Voor de meeste schermen met vloeibare kristallen is deze parameter vijf milliseconden. Maar er zijn monitoren met een latentie van 2, 1 of zelfs 0,1 milliseconde. Deze parameter is erg belangrijk in snelle games, vooral als het gaat om online shooters.

Stap 5

Ontdek de maximale schermfrequentie. Moderne monitoren moeten 90Hz ondersteunen. Maar ga niet voor de hoogste schermresolutie van 1920 x 1080 (Full HD). HD-kwaliteit met een resolutie van 1280 × 720 is voldoende.

Stap 6

Let op het dynamische contrast van het beeld. In dit opzicht zijn LED-monitoren toonaangevend, in staat om tot een miljoen kleuren per punt te produceren.

Stap 7

Het laatste waar u rekening mee moet houden bij het kiezen van een monitor voor gaming, is de mogelijkheid om een digitaal signaal aan te sluiten via de DVI- of HDMI-poorten. Dit geldt met name voor monitoren met een hoge beeldresolutie.

Aanbevolen: