Een Laptop Kiezen Om Te Gamen

Inhoudsopgave:

Een Laptop Kiezen Om Te Gamen
Een Laptop Kiezen Om Te Gamen

Video: Een Laptop Kiezen Om Te Gamen

Video: Een Laptop Kiezen Om Te Gamen
Video: Gaming Laptop Kopen? Bekijk Eerst Deze 5 Nadelen! 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig is een laptop net zo'n onmisbare menselijke metgezel geworden als een mobiele telefoon. Opvallend is dat het traditionele gebruik van een laptop voor werk en studie steeds meer naar de achtergrond verdwijnt. Het is ook belangrijk voor een moderne persoon dat zijn laptop zijn vrije tijd kan vullen met kwaliteit, een echte poort kan worden naar de wereld van games en entertainment.

Een laptop kiezen om te gamen
Een laptop kiezen om te gamen

instructies:

Stap 1

Besteed aandacht aan de centrale verwerkingseenheid en zijn kenmerken zoals prestaties, stroomverbruik en warmteafvoer. Experts raden aan desktopprocessors te verlaten (met uitzondering van AMD Athlon 64-processors, die acceptabele prestaties leveren voor gebruik in een mobiel apparaat) en zich te concentreren op Pentium M-processors. Het is verrassend dat zelfs twee jaar oude Banias-processors redelijk acceptabele prestaties leveren. En de nieuwe versie - de Dothan-kern, dubbele cachegrootte, kloksnelheden tot 2 GHz (en hoe hoger de frequentie, hoe beter) - doet niet veel onder voor de desktop Pentium 4.

Stap 2

Vervolgens moet je beginnen met het kiezen van een videokaart. Dit is vooral belangrijk voor laptops die zijn ontworpen om te gamen. Interessante producten worden geproduceerd door het Canadese bedrijf ATI. Mobiele video-oplossingen omvatten de Mobility Radeon 9600 grafische kaart, het minimum voor een gaming-laptop. De Mobility Radeon 9700 en 9800 bleken iets beter te zijn - ze zijn productiever. De ideale optie is tenslotte de Mobility Radeon X700 en X800. U kunt ook verwijzen naar de opties die worden aangeboden door nVIDIA: GeForce FX 5700 Go - een redelijk minimum; GeForce Go 6800 Ultra is de keuze van de meest geavanceerde gamers.

Stap 3

RAM is een even belangrijk aspect bij het kiezen van een gaming-laptop. Natuurlijk, hoe meer hoe beter. Je opties beginnen bij 512 MB, maar voor "zwaar" speelgoed zal dit zeker niet genoeg zijn. Experts adviseren daarom om deze waarde te verdubbelen.

Stap 4

Als we het hebben over het display, dan staat de kwestie van de diagonaal en resolutie voorop. 17-inch schermen vergroten het formaat en het gewicht van laptops aanzienlijk, dus 15-15,4 inch is de beste optie. De werkresolutie voor breedbeeldmatrices, die het vaakst worden aangetroffen in moderne gaminglaptops, zal respectievelijk 1440x900 en 1280x800 pixels zijn.

Stap 5

Wat het toetsenbord betreft, is het van het grootste belang dat de toetsindeling zo dicht mogelijk bij de standaard ligt. Let ook op het voldoende aantal USB-poorten en de aanwezigheid van IEEE 1394 (FireWire) voor het aansluiten van een muis, joystick en andere gamecontrollers, aangezien je de touchpad zeker niet in games gaat gebruiken.

Stap 6

Tot slot de sonische mogelijkheden. Verwacht niets adembenemends van de ingebouwde speakers. Je kunt een koptelefoon gebruiken, maar niet iedereen voelt zich op zijn gemak. Beter draadloos, dus zorg ervoor dat je laptop Bluetooth-ondersteuning heeft.

Aanbevolen: