Hoe Kies Je De Juiste Computer Om Te Gamen?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je De Juiste Computer Om Te Gamen?
Hoe Kies Je De Juiste Computer Om Te Gamen?

Video: Hoe Kies Je De Juiste Computer Om Te Gamen?

Video: Hoe Kies Je De Juiste Computer Om Te Gamen?
Video: Zo bouw je jouw eigen gaming pc 2024, April
Anonim

Spelcomputers zijn de duurste apparaten op de markt. Hun kosten zijn niet beperkt en kunnen enkele duizenden dollars bedragen, afhankelijk van de kracht van de componenten die in de behuizing zijn geïnstalleerd. Een goed spelsysteem kan echter worden gebouwd met verschillende parameters en voor veel lagere kosten.

Hoe kies je de juiste computer om te gamen?
Hoe kies je de juiste computer om te gamen?

Een processor kiezen

Bij het kiezen van een computer moet speciale aandacht worden besteed aan de 5 belangrijkste componenten van het apparaat. Allereerst moet u een centrale processor kiezen die het hart van het toekomstige spelsysteem zal worden en aan de minimale prestatie-eisen zal voldoen.

De processor voor moderne games moet minimaal 4 cores hebben om multitasking aan te kunnen en de hoge rekenbelasting die ermee gepaard gaat bij het draaien van zware grafische applicaties. De klokfrequentie van de processor is ook belangrijk en de waarden ervan moeten zo hoog mogelijk zijn. Een van de optimale opties voor een productief systeem zijn bijvoorbeeld de i5- en i7-processors van Intel met een kloksnelheid van minimaal 2,4 GHz.

Voordat u een spelcomputer koopt, moet u de gegevens van de fabrikanten bestuderen en een geschatte hardwareconfiguratie verzamelen door allerlei beoordelingen te lezen en beoordelingen en tests van bepaalde componenten te lezen.

Moederbord

Het moederbord is verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid en prestaties, evenals het potentieel voor uitbreidbaarheid van het hele systeem. Dit deel van de spelcomputer moet verschillende RAM-slots hebben in het geval van de geplande aankoop van nieuwe staven om de systeemprestaties te verbeteren.

Voor budgetversies van het spelsysteem zijn moederborden met één videokaartsleuf geschikt, maar om de grafische prestaties te verbeteren, kunt u een moederbord kopen met twee PCI-Express x16, zodat u twee videoadapters tegelijk kunt aansluiten en combineren met SLi-technologie om het grafische subsysteem te verbeteren. Vergeet niet dat u een bord moet kiezen dat overeenkomt met het socketnummer van de processor. Vergeet dus niet om het juiste moederbord te kiezen bij het kiezen van een kernel voor een toekomstige spelcomputer.

Snelheidsindicatoren van RAM en harde schijf

Correct geselecteerde RAM-sticks zouden moeten werken op hoge frequenties (1600 MHz en hoger). Dit zorgt voor meer responsieve applicaties en sneller werken bij het schrijven van gegevens, wat actief wordt uitgevoerd tijdens het spelen.

Harde schijven zijn niet minder belangrijke componenten, waarvan de leessnelheid hoger moet zijn en overeenkomt met het volume van het medium zelf. Hoe sneller de informatie van de harde schijf van de computer wordt gelezen, hoe sneller het downloaden van het spel zelf zal zijn.

Wanneer u een krachtige processor aanschaft, moet u andere componenten met de juiste capaciteit aanschaffen, zodat de rekenkracht van elk apparaat in uw computer optimaal wordt benut.

Een grafische kaart kiezen

Een videokaart wordt een van de duurste items in elk spelsysteem. Als u van plan bent twee of meer videoadapters aan te schaffen, richt u dan op de nieuwste modellen van Nvidia. Voor systemen met een enkele grafische kaart kunt u kijken naar modellen van zowel ATI als Nvidia. Het is wenselijk om ten minste 1 GB grafisch geheugen te hebben, maar tegenwoordig wordt aanbevolen dat 2 GB grafisch geheugen beschikbaar is om serieuze grafische toepassingen uit te voeren.

Aanbevolen: