Hoe Een Gaming-pc Te Bouwen In

Inhoudsopgave:

Hoe Een Gaming-pc Te Bouwen In
Hoe Een Gaming-pc Te Bouwen In

Video: Hoe Een Gaming-pc Te Bouwen In

Video: Hoe Een Gaming-pc Te Bouwen In
Video: Wat heb ik nodig om mijn PC te bouwen? 2024, Mei
Anonim

2019 zag de release van veel nieuwe computercomponenten van verschillende fabrikanten. In dit opzicht werd het moeilijker om erachter te komen wat echt winstgevender is om te kopen in de prijs / prestatieverhouding, om de optimale montage en keuze te maken.

Hoe een gaming-pc te bouwen in 2019
Hoe een gaming-pc te bouwen in 2019

Deze computer is geschikt voor zowel professionele activiteiten en streaming als voor entertainment. De exacte prijzen voor componenten zijn te vinden op internet of in gespecialiseerde winkels.

processor

Advanced Micro Devices heeft dit jaar een nieuwe lijn Ryzen-processors uitgebracht. De meest interessante en betaalbare optie was de Ryzen 5 3600X. Een van de voordelen is de 7 nm-procestechnologie, 6 fysieke kernen en 12 threads met een standaardfrequentie van 3800 MHz, ondersteuning voor automatische overklokken. Van de minnen is het vermeldenswaard onbewerkte bios. Je moet een versie zonder doos kopen, omdat de complete koeler en koelpasta niet van erg goede kwaliteit zijn.

CPU-koeling

Doordat deze processor een aangegeven warmteafvoer heeft van 95 watt in de stock mode, is de Aardwolf GH-V120 koeler voldoende om hem af te koelen. Het maximale vermogensverlies van deze koeling is 180 watt. Er is een rode achtergrondverlichting. Het heeft geen nadelen in zijn prijsklasse. Als thermische interface moet u Arctic Cooling MX-4 koelpasta gebruiken. Het heeft uitstekende recensies en kan, indien correct toegepast, de temperatuurmetingen met 15 graden verminderen.

RAM

En tot op de dag van vandaag is er voor elke taak voldoende geheugen in de hoeveelheid van 16 GB. Een uitstekend geheugen is de Kingston HyperX Predator op 3200 MHz. Deze frequentie is voldoende voor zowel werk als gamen. Bovendien heeft dit RAM-geheugen uitstekende timings en een indrukwekkend ontwerp. Er is een versie met RGB-achtergrondverlichting. U kunt 2 dies kopen voor 8 GB of 4 voor 4 GB.

Moederbord

Het ASRock B450M Steel Legend moederbord is perfect voor deze processor. Een van de voordelen is de aanwezigheid van twee M.2-slots, een metalen frame voor een PCI-E 16x-slot voor een videokaart, een up-to-date BIOS-versie en XMP-profielen waarmee u het geheugen kunt overklokken in één toetsaanslag. Nogmaals, een uitstekend moederbord in zijn prijsklasse zonder duidelijke nadelen.

Videokaart

In de middelste prijsklasse zijn er 2 nieuwe producten met ongeveer dezelfde prestaties - de RX 5700 XT van AMD en de GeForce RTX 2060 SUPER van NVIDIA. De eerste videokaart heeft een iets hogere prestatie, maar heeft ook een hogere warmteafvoer. Bij het kiezen is het de moeite waard om uit te gaan van de prijzen in een bepaalde winkel en stad, evenals persoonlijke voorkeuren. Beide nieuwe producten hebben uitstekende prestaties in alle moderne gameprojecten.

Stroomvoorziening

Het is niet de moeite waard om op voedingen te besparen, omdat producten van lage kwaliteit in het geval van een storing alle componenten kunnen beschadigen. Een goede optie om te kopen is de Chieftec GPS-750C 750W. Zijn kracht is voldoende om dit samenstel stabiel te laten functioneren. Van de voordelen is het vermeldenswaard de aanwezigheid van het 80 PLUS Gold-certificaat, afneembare kabels. De nadelen zijn de stevigheid van de kabels en een vrij korte stroomkabel voor de processor.

Opslagapparaten

Een SSD schijf met een geheugencapaciteit van 120-180 GB is voldoende voor het besturingssysteem. Koop geen schijven met QLC-geheugen. Voor dataopslag kun je een HDD aanschaffen met een spilsnelheid van 7200 rpm. De geheugengrootte hangt af van uw behoeften en financiële mogelijkheden.

huisvesting

Een geweldige optie om te kopen is de Cougar MX330-F. De voordelen van deze behuizing zijn: de aanwezigheid van 5 ventilatoren, die zorgen voor een uitstekende luchtstroom, de ligging aan de onderkant van de voeding en de aanwezigheid van achtergrondverlichting. Van de minnen is het vermeldenswaard dat het glas van acryl is, niet gehard. Daarnaast zitten er 2 USB-stekkers op het frontpaneel, wat het zicht enigszins bederft.

Aanbevolen: