Wat Is Beter: PS4 Of Xbox One

Inhoudsopgave:

Wat Is Beter: PS4 Of Xbox One
Wat Is Beter: PS4 Of Xbox One

Video: Wat Is Beter: PS4 Of Xbox One

Video: Wat Is Beter: PS4 Of Xbox One
Video: Xbox One Vs PS4! Which is the Best Console? 2024, Mei
Anonim

Microsoft en Sony concurreren al enkele jaren met elkaar op de markt en tegenwoordig is de kwestie van het kiezen van gameconsoles van een van deze fabrikanten zeer relevant. De nieuwe generatie PlayStation 4- en Xbox One-consoles kwamen ongeveer een jaar geleden (najaar 2013) op de wereldmarkt en gamers discussiëren nog steeds over welke van deze consoles beter is.

Wat is beter: PS4 of Xbox One
Wat is beter: PS4 of Xbox One

Architectuur en processor

PS4 en Xbox One zijn de eerste videogameconsoles met 64-bits CISC-architectuur. Beide consoles gebruiken ook dezelfde 1,6 GHz AMD-processor op basis van de Jaguar-architectuur.

Grafisch subsysteem

Met het grafische subsysteem zijn de dingen anders. Ondanks het feit dat zowel PS4 als Xbox One er één hebben grafische versneller - Graphics Core Next (Radeon 7870) van dezelfde AMD - zijn de technische kenmerken op het geesteskind van de Japanners van Sony iets beter. De PS4 heeft 18 rekeneenheden en 1.152 streamprocessors, terwijl een Microsoft-product 12 eenheden en 768 processors heeft.

RAM

Beide consoles zijn uitgerust met 8 gigabyte geheugen, maar ondanks hetzelfde volume loopt de Sony-console om twee redenen voor op het geesteskind van Microsoft:

  • De PS4 heeft modern GDDR5-geheugen geklokt op 5500 MHz, terwijl de One de verouderde DDR3 heeft op 2133 MHz. Het blijkt dat de prestaties van de twee systemen in kwestie meer dan twee keer verschillen in het voordeel van het Sony-product.
  • Het PS4-besturingssysteem reserveert 1 GB voor zijn werk, waardoor 7 GB vrij blijft voor applicaties en games.

De Xbox One heeft slechts 5 GB vrij geheugen, hoewel dit niet verwonderlijk is, aangezien er twee besturingssystemen zijn op het geesteskind van Microsoft, waarvan er één wordt gebruikt voor games en de tweede - Windows 8 - voor al het andere.

Netwerkmogelijkheden

Sony heeft ondersteuning voor PSN geïmplementeerd, wat een enorm aantal nieuwe sociale functies opent, en Microsoft heeft zich gericht op het gebruik van cloudtechnologieën.

Oordeel: De technische uitrusting van de PS4 is dus een stuk beter dan die van de Xbox One, dus het product van het Japanse bedrijf behaalt een volledige technische overwinning.

Aanbevolen: