Welke Voeding Is Beter?

Inhoudsopgave:

Welke Voeding Is Beter?
Welke Voeding Is Beter?

Video: Welke Voeding Is Beter?

Video: Welke Voeding Is Beter?
Video: Santeon: Eiwitrijke voeding voor beter herstel 2024, Mei
Anonim

Bij het kiezen van componenten voor een pc is het belangrijk om rekening te houden met het stroomverbruik van de geassembleerde computer. Het is op dit kenmerk dat u zich moet concentreren op het kopen van een voeding. Het is beter om een voeding te kopen met wat gangreserve.

Een pc-voeding kiezen
Een pc-voeding kiezen

De belangrijkste parameter van een computervoeding is stroom. Daarom moet u zich bij het kiezen van een voedingseenheid in de eerste plaats richten op het totale stroomverbruik van alle componenten van uw computer. Om het vermogen te berekenen kun je een speciale online rekenmachine gebruiken, bijvoorbeeld Cooler Master rekenmachine. Als u handmatig berekent, vergeet dan niet om de resulterende waarde met 25-35% te verhogen. Deze gangreserve is nodig om ervoor te zorgen dat de voeding niet tot de limiet van zijn mogelijkheden wordt gebruikt, omdat dit de levensduur verkort.

Welke voeding te kiezen voor een desktop pc

Een budget desktopcomputer heeft een vrij bescheiden configuratie, dus gemiddeld verbruikt hij niet meer dan 350-450 watt. Voor dergelijke pc's kunt u kiezen voor voedingen met een vermogen van minder dan 500 watt.

Het is echter belangrijk om te begrijpen dat als je een kleine upgrade van componenten wilt doen, bijvoorbeeld een extra harde schijf, een RAM-module toevoegen of een videokaart vervangen, je te maken krijgt met een gebrek aan stroom in de bestaande voeding. Daarom is het beter om niet te proberen $ 5-10 te besparen en te veel te betalen voor honderd watt extra, maar in de toekomst hoeft u de voeding niet te vervangen.

Welke voeding te kiezen voor een gaming-pc

De spelcomputer verbruikt vrij veel stroom. Met een krachtige multi-coreprocessor en een gaming-videokaart kan het stroomverbruik 550-800 watt zijn. Daarom is een krachtige voeding vereist.

Nu in de uitverkoop vindt u blokken met een vermogen tot 1500 watt. Weinig bekende Chinese fabrikanten overschatten echter soms de echte kracht. Daarom is het beter om goedkope Chinese componenten te weigeren ten gunste van producten van toonaangevende fabrikanten van computercomponenten.

Connectoren en kabels

Afhankelijk van het type aansluiting zijn voedingen onderverdeeld in twee categorieën: standaard en modulair. Het standaardtype heeft niet-verwijderbare connectoren en kabels. Modulaire units hebben afneembare kabels, zodat ongebruikte kabels kunnen worden losgekoppeld, wat erg handig is om ruimte te besparen in de computerkast.

Het is ook belangrijk om aandacht te besteden aan het aantal connectoren. Als uw computer meerdere harde schijven heeft, zorg er dan voor dat u voldoende SATA-aansluitingen heeft. De SATA-connector wordt ook gebruikt om optische cd-stations aan te sluiten.

Aanbevolen: