Welke Kenmerken Een Processor Kiezen?

Inhoudsopgave:

Welke Kenmerken Een Processor Kiezen?
Welke Kenmerken Een Processor Kiezen?

Video: Welke Kenmerken Een Processor Kiezen?

Video: Welke Kenmerken Een Processor Kiezen?
Video: Не покупайте эти процессоры в 2021 году 2024, April
Anonim

De processor van een personal computer is een van de belangrijkste onderdelen. Natuurlijk moet de kwestie van het kiezen van een bepaald model zo zorgvuldig mogelijk worden benaderd.

Welke kenmerken een processor kiezen?
Welke kenmerken een processor kiezen?

Misschien wil elke eigenaar van een pc dat zijn pc krachtig is en tegelijkertijd niet te duur. Bij het kiezen van componenten voor een computer moet u op veel verschillende indicatoren letten. De pc-processor is een van de belangrijkste onderdelen die een directe invloed heeft op de prestaties van het apparaat.

Bij het kiezen van een centrale processor voor een personal computer moet de gebruiker letten op de volgende parameters: fabrikant, type connector (CPU-platform), klokfrequentie, bitdiepte, aantal cores.

Er zijn in totaal twee grote processorfabrikanten: AMD en Intel. Sommige gebruikers geloven dat Intel-processors in alles superieur zijn aan hun concurrenten, maar zulke mensen vergissen zich diep. Er is geen groot verschil tussen fabrikanten, aangezien alle processormodellen op hightech niveau worden vervaardigd.

Type connector

Het type connector is een van de belangrijkste parameters. Als u het overslaat of vergeet, past de gekochte processor mogelijk niet op het moederbord, dat wil zeggen dat de processor niet wordt geïnstalleerd in een speciale connector die zich erop bevindt. Als gevolg hiervan moet het socketnummer (het model) exact overeenkomen met de socket op het moederbord van de computer. Een van de meest populaire Intel-bedrijven zijn bijvoorbeeld: LGA 2011, LGA 1155 (LGA 775 en LGA 1156 worden tegenwoordig praktisch nergens gebruikt). AMD heeft connectoren: AM3, Socket AM3+ en Socket FM1.

klok frequentie

De kloksnelheid van een processor is misschien wel een van de meest bekende parameters bij het evalueren of kiezen van een processor. Het aantal bewerkingen dat de processor in een bepaalde tijdseenheid kan uitvoeren, hangt ervan af. Als voorbeeld kunnen we een processor noemen met een klokfrequentie van 3,4 GHz, dat wil zeggen dat hij in een seconde 3 miljard, 400 miljoen cycli kan verwerken.

Opgemerkt moet worden dat de kloksnelheid verre van de enige parameter is die de prestaties van een pc beïnvloedt. Dat wil zeggen, als de kloksnelheid hoog is en andere componenten (bijvoorbeeld een videokaart, RAM, enz.) Niet de meest populaire zijn, dan is het onwaarschijnlijk dat de computer erg snel zal werken. Er moet aan worden herinnerd dat de beste uitweg uit de situatie is als alle pc-componenten "in harmonie" werken.

Bitdiepte

De bitgrootte van de processor is ook een belangrijke parameter. Er zijn er verschillende die opvallen: 32-bit, 64 en 128-bit. De laatste optie is uiterst zeldzaam, dus het heeft geen zin om het te overwegen. Een 32-bits of 64-bits systeem is voldoende voor de gemiddelde gebruiker. Bij het kiezen is het de moeite waard eraan te denken dat 32-bits systemen maximaal 3,75 GB RAM ondersteunen, en als er meer op een pc staat, moet u een processor met een 64-bits systeem kopen.

Aantal kernen

De keuze voor een processor met een bepaald aantal cores hangt direct af van het soort taken dat met een pc zal worden opgelost. Als de gebruiker bijvoorbeeld uitsluitend met teksteditors of "lichte" multimediatoepassingen werkt, zijn 2 cores voldoende. Anders moet u een processor met een groot aantal kernen aanschaffen.

Aanbevolen: