Welke Laptop Een Programmeur Kiezen

Inhoudsopgave:

Welke Laptop Een Programmeur Kiezen
Welke Laptop Een Programmeur Kiezen

Video: Welke Laptop Een Programmeur Kiezen

Video: Welke Laptop Een Programmeur Kiezen
Video: Hoe kies je de juiste laptop? 2024, April
Anonim
Welke laptop een programmeur kiezen
Welke laptop een programmeur kiezen

De computer voor de programmeur is het belangrijkste werkinstrument, na het hoofd. Hoewel draagbaarheid een optioneel kenmerk is, is een laptop erg handig om een aantal objectieve en vele subjectieve redenen:

  • je kunt hem meenemen op een lange reis voor dringende taken
  • het is handiger om een aangepaste tool bij de hand te hebben dan elke keer een tijdelijke ontwikkelomgeving op de machine van iemand anders te implementeren
  • je kunt er zowel zittend aan tafel als op de bank mee werken

Dus welke laptop moet je kiezen?

De belangrijkste vraag die u moet stellen bij het kiezen van een laptop om te programmeren, is: voor welke platforms schrijft u software? Softwareontwikkeling kan hierbij worden onderverdeeld in de volgende typen: webontwikkeling (browsers, webservers), softwareontwikkeling voor desktopbesturingssystemen (computers, laptops), mobiele ontwikkeling (smartphones, tablets, horloges, etc.). Er zijn ook gebieden van complexe wetenschappelijke informatica en machine learning, maar voor hen wordt in de regel gespecialiseerde apparatuur gebruikt, dus we zullen ze niet in overweging nemen.

Met ijzer is alles eenvoudig - hoe krachtiger en moderner, hoe beter. Maar toch, je moet niet gedachteloos rennen om elk nieuw laptopmodel dat uitkomt op te kopen. Voor min of meer comfortabele ontwikkeling zijn minimaal 8 gigabyte RAM, een SSD-schijf van 100 gigabyte en een processor van maximaal 5 jaar geschikt. De algehele prestaties van de hardware zijn direct van invloed op de snelheid van het bouwen en compileren van applicaties, waardoor de cyclus van softwareontwikkeling en -testen wordt verkort.

Met de schermgrootte is alles ook intuïtief duidelijk - hoe groter het scherm, hoe meer informatie er op kan en hoe groter de behuizing en dus het gewicht van de laptop. In de meeste gevallen is een standaard 15 inch scherm prima.

Maar de keuze van het besturingssysteem kan enkele beperkingen opleggen aan het latere werk. Het punt is dat om applicaties voor Apple-platforms (macOS, iOS, watchOS, tvOS en andere) te compileren, je een computer nodig hebt met het macOS-besturingssysteem.

Als je dus software schrijft voor een van de Apple-platforms, dan heb je hoogstwaarschijnlijk een MacBook nodig. In principe zijn er manieren om macOS op hardware van andere fabrikanten te zetten, maar dit zal de licentieovereenkomst schenden en extra inspanningen vergen (bijvoorbeeld selectie van een specifieke hardwareconfiguratie) zonder een werkend resultaat te garanderen.

Ontwikkeling voor Windows en Linux is iets eenvoudiger - niets weerhoudt u ervan een applicatie voor Windows of Linux te compileren op een van de drie meest populaire desktopbesturingssystemen (Windows, Linux, macOS), maar het is nog steeds handiger om software te ontwikkelen op de doel platform. Met de installatie van Windows en Linux tegelijkertijd op dezelfde laptop, om indien nodig tussen beide te schakelen, is er meestal ook geen probleem, het belangrijkste is om voldoende harde schijfruimte te hebben.

Als u aan webontwikkeling doet, zal een laptop met een van deze drie besturingssystemen voor u werken.

Aanbevolen: