Welke Linux-distributie Te Kiezen Voor Een Pc Of Laptop

Inhoudsopgave:

Welke Linux-distributie Te Kiezen Voor Een Pc Of Laptop
Welke Linux-distributie Te Kiezen Voor Een Pc Of Laptop

Video: Welke Linux-distributie Te Kiezen Voor Een Pc Of Laptop

Video: Welke Linux-distributie Te Kiezen Voor Een Pc Of Laptop
Video: Top 6 WONDERFUL Best Linux Distros [ 2021 ] 2024, Mei
Anonim

De beslissing om het besturingssysteem naar Linux te veranderen komt bij velen van ons terecht. De keuze voor een distributiekit is vaak langdurig, tot tientallen jaren. Daarom is het de moeite waard om goed op te letten bij het kiezen van een Linux-build, zodat je er later geen spijt van hebt dat je tijd hebt verspild aan het installeren en configureren van het systeem dat niet voor jou geschikt is.

Linux KDE
Linux KDE

Het is nodig

  • - een computer
  • - toetsenbord
  • - wens om Linux te installeren

instructies:

Stap 1

Bepaal eerst - waar heb je Linux voor nodig? Misschien moet je gewoon je computer opschonen of Windows opnieuw installeren? Aangezien de meeste mensen hun gewoonten niet willen veranderen, kan Linux een bron van stress zijn voor u of uw werknemers. Misschien zal na de eerste dagen van gebruik de wens om Linux te gebruiken voor dagelijkse en werktaken verdwijnen.

Linux versus Windows
Linux versus Windows

Stap 2

Als je het systeem wilt installeren en direct op de computer wilt gaan werken, kan je keuze stoppen bij assemblages van Manjaro, Linux Mint, Ubuntu, Fedora met de KDE, Gnome, MATE en Cinnamon grafische shells.

Kaneel Linux
Kaneel Linux

Stap 3

Als uw computer niet erg krachtig is, maar u zich toch niet bezig wilt houden met configuratie, dan is het logisch om een van de bovengenoemde assemblages te kiezen, maar met meer "lichtgewicht" grafische shells LXDE of XFCE. Kijk ook eens naar de grafische versies van Debian, waarop veel populaire distributies zijn gebaseerd.

XFCE Linux
XFCE Linux

Stap 4

Als je het systeem beter wilt begrijpen, elk aspect van het systeem voor jezelf wilt aanpassen, dan is het beter om distributies te kiezen met een minimum aan voorgeïnstalleerde programma's, bijvoorbeeld ArchLinux, Gentoo, Debian, Slackware. Later op elk van deze systemen kunt u elke grafische omgeving plaatsen en deze voor uw eigen plezier gebruiken.

Manjaro openbox
Manjaro openbox

Stap 5

Als u een systeem voor een server kiest, dan is het het meest correct om de lichtste versie van het systeem te kiezen, waarschijnlijk zonder verschillende grafische afbeeldingen, d.w.z. iets uit de vorige alinea. Of omgekeerd - kies speciaal voorbereid voor serverbuilds van populaire distributies Debian, Ubuntu, CentOS.

Aanbevolen: