Hoe De Processor Te Overklokken Via Het Programma

Inhoudsopgave:

Hoe De Processor Te Overklokken Via Het Programma
Hoe De Processor Te Overklokken Via Het Programma

Video: Hoe De Processor Te Overklokken Via Het Programma

Video: Hoe De Processor Te Overklokken Via Het Programma
Video: How to overclock your CPU?! || Easy Method 2021 || WORKS ON ALL CPU** || 2024, Mei
Anonim

De fabrikant heeft bepaalde kenmerken vastgesteld voor de vervaardigde processors. Het belangrijkste kenmerk is de nominale klokfrequentie. Deze indicator is niet strikt gespecificeerd, maar berekend tijdens productietests. Dat wil zeggen, u kunt deze parameter wijzigen, waardoor de processorprestaties met 10-15 procent worden verhoogd. Er zijn veel programma's die speciaal zijn ontworpen om een processor te overklokken.

Hoe de processor te overklokken via het programma
Hoe de processor te overklokken via het programma

Het is nodig

  • - een computer;
  • - SetFSB-programma;
  • - CPU Tweaker-programma.

instructies:

Stap 1

Allereerst moet u een geschikt programma downloaden en installeren om de processor te overklokken. U kunt bijvoorbeeld een populair hulpprogramma genaamd SetFSB gebruiken. Met dit programma kunt u eenvoudig de systeembusfrequentie wijzigen met behulp van gemeenschappelijke bedieningselementen.

Stap 2

Download het programma van de soft.softodrom.ru-portal en installeer het in het besturingssysteem. Start het programma SetFSB door met de linkermuisknop op het exe-bestand te dubbelklikken. Bestudeer het programma. Het heeft een zeer eenvoudige interface, dus zelfs beginnende gebruikers zouden geen problemen moeten hebben met het gebruik ervan. Het tabblad Besturing geeft de huidige processor- en busfrequenties weer, evenals een hulpmiddel om deze te wijzigen. Op het tabblad Aanpassen kunt u naar eigen goeddunken aanvullende systeemparameters instellen.

Stap 3

Experimenteer met de programma-instellingen. Houd er rekening mee dat het wijzigen van de kenmerken van de processor en bus heel voorzichtig moet zijn, omdat onjuiste parameters kunnen leiden tot een onstabiele werking van de processor en het moederbord of deze zelfs kunnen beschadigen. Probeer de belasting geleidelijk te verhogen om te zien hoe de computer zich gedraagt. Ga naar het tabblad Diagnostiek en controleer de stabiliteit van het systeem met de opgegeven parameters. Keer terug naar het eerste tabblad en wijzig de instellingen indien nodig. De instellingen zijn alleen geldig totdat de computer opnieuw wordt opgestart.

Stap 4

Om de processorinstellingen rechtstreeks vanuit het besturingssysteem te configureren, downloadt en installeert u het programma CPU Tweaker. Je vindt het op de officiële website www.tweakers.fr. Met dit programma kunt u bepaalde instellingen gebruiken om de prestaties van uw computer te verbeteren zonder het energieverbruik en de warmteafvoer te verhogen. Houd ook de systeembelasting in de gaten. Overdrijf het niet zodat je later geen nieuwe computer of processor hoeft aan te schaffen.

Aanbevolen: