Hoe U Uw Processor Het Beste Kunt Overklokken

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Processor Het Beste Kunt Overklokken
Hoe U Uw Processor Het Beste Kunt Overklokken

Video: Hoe U Uw Processor Het Beste Kunt Overklokken

Video: Hoe U Uw Processor Het Beste Kunt Overklokken
Video: Can You Overclock a LOCKED CPU? 2024, April
Anonim

Het overklokken van de processor wordt uitgevoerd om de prestaties te verbeteren. Dit is een arbeidsintensief proces. Het vereist uiterste zorg en bepaalde voorzorgsmaatregelen.

Hoe u uw processor het beste kunt overklokken
Hoe u uw processor het beste kunt overklokken

instructies:

Stap 1

Voordat u begint met het overklokken van de processor van uw computer, moet u uzelf beschermen tegen onaangename gevolgen. Moderne moederborden, evenals vele speciale hulpprogramma's, vereenvoudigen het overklokken van de processor aanzienlijk. Een verkeerde bediening met deze instellingen kan echter al uw werk teniet doen. Fouten in instellingen leiden vaak tot uitval van apparatuur.

Probeer een tweede computer te vinden, u hebt deze mogelijk nodig om fouten te diagnosticeren als ze zich voordoen. Als je een Xeon-, Opteron-, Quadro- of FirePro-processor hebt, probeer deze dan niet te overklokken met hulpprogramma's van derden, maar gebruik alleen de tools die erbij worden geleverd.

Stap 2

Bezoek de website van uw moederbordfabrikant. Download en installeer het programma om systeemparameters te configureren en de werking ervan te controleren. Bovendien hebt u het hulpprogramma CPU-Z nodig, dat u via elke zoekmachine kunt vinden. Dit hulpprogramma helpt u constant de werking van de processor, videokaart en moederbord te controleren terwijl u verschillende instellingen wijzigt.

Stap 3

De exacte stappen die u moet nemen om uw processor te overklokken, zijn afhankelijk van de hardware die u gebruikt. De algemene principes zijn echter bijna altijd hetzelfde. Lees de gebruikershandleiding en zoek en noteer de standaardinstellingen waaronder uw processor werkt. U kunt ze nodig hebben in geval van problemen.

Stap 4

Voer het programma uit dat is gedownload van de website van de fabrikant van het moederbord. Verander de CPU-multiplier of klokverhouding met één deling. Als u uw grafische verwerkingseenheid (GPU) wilt overklokken, doe dit dan niet tegelijkertijd. Wijzig eerst een parameter en dan de tweede, anders kunt u de oorzaak van de fout niet bepalen als deze zich voordoet.

Stap 5

Start uw computer opnieuw op en let op eventuele foutmeldingen op het beeldscherm. Kijk ook of de opstartsnelheid van uw systeem is vertraagd. Als u een van deze problemen vindt, maakt u de gemaakte processorinstellingen ongedaan.

Stap 6

Als er geen problemen zijn tijdens het opstarten, controleer dan de werking van het hele systeem met de nieuwe parameters. Voer het hulpprogramma CPU-Z uit en let op de kloksnelheid van de processor. Als de waarden aan uw verwachtingen voldoen, ga dan verder met werken.

Stap 7

Voer een pc-stabiliteitstest uit om te controleren of uw installatie correct is. Sommige processors worden geleverd met hulpprogramma's waarmee u de werking van uw computersystemen kunt regelen. Als u niet over dergelijke hulpprogramma's beschikt, download en installeer dan Prime95. Hiermee kunt u het systeem, met name de processor, effectief testen. Voer dit programma uit. Als uw computer na 20 tot 25 minuten blijft werken, kan de eerder uitgevoerde processorconfiguratie als succesvol worden beschouwd. Als u wilt, kunt u de processorvermenigvuldiger blijven verhogen en vervolgens de systeemwerking controleren.

Stap 8

Houd er rekening mee dat het verbeteren van de prestaties van de processor waarschijnlijk de temperatuur verandert waarop deze werkt. Om dit probleem op te lossen, kunt u de bedrijfsparameters van de bestaande ventilator wijzigen of overwegen om krachtigere koelsystemen te installeren.

Aanbevolen: