Welke Draadloze Muis Is Beter?

Inhoudsopgave:

Welke Draadloze Muis Is Beter?
Welke Draadloze Muis Is Beter?

Video: Welke Draadloze Muis Is Beter?

Video: Welke Draadloze Muis Is Beter?
Video: Logitech MX vs Microsoft Surface Precision mouse, welke is beter? 2023, April
Anonim

Technologie ontwikkelt zich van jaar tot jaar sneller en sneller. Veel mensen willen vanwege het beperkte gebruik geen bekabelde muis en toetsenbord meer gebruiken. Draadloze accessoires geven de drager de grootst mogelijke mate van vrijheid en gemak.

Muis
Muis

Soorten draadloze muizen

Een van de eerste dingen waar u op moet letten, is de compatibiliteit van het accessoire met het besturingssysteem. Als een draadloze muis door een specifiek bedrijf is vervaardigd, werkt deze mogelijk alleen met specifieke typen computers. Muizen die bij Mac-computers worden geleverd, werken bijvoorbeeld waarschijnlijk niet met een pc en omgekeerd. Zorg ervoor dat het accessoire dat u hebt gekocht, compatibel is met uw computer.

Daarnaast moet u de straal van het muissignaal controleren waarop uw keuze viel. Als u van plan bent om ver weg te zijn van uw computer wanneer u deze gebruikt, moet u ervoor zorgen dat het signaal sterk genoeg is om zo ver te reizen.

Ook kunt u navragen op basis van welke technologie dit of dat product is ontwikkeld. Er zijn verschillende soorten technologie die deze muizen gebruiken. De twee meest populaire zijn USB en Bluetooth. Het grootste nadeel van Bluetooth is dat de computer een Bluetooth-zender moet hebben. Desktopmodellen die meer dan twee jaar geleden zijn uitgebracht, hebben dergelijke systemen meestal niet.

Het meest populaire type draadloze technologie is de USB-muis. Ze zijn heel gemakkelijk te gebruiken. U hoeft ze alleen maar aan te sluiten en te gebruiken. Er zijn verschillende soorten USB-muizen en u moet degene kiezen die het beste bij uw computer past. Optische en lasertechnologieën zijn het populairst omdat ze gevoelig zijn voor muisbewegingen en op veel soorten oppervlakken werken.

Nadelen van draadloze muizen

Er zijn verschillende nadelen die bijna elke draadloze muis heeft. Een daarvan is dat u altijd een reserveset batterijen bij u moet hebben. Soms is het moeilijk te voorspellen wanneer ze volledig ontladen zullen zijn. Daarom moet u altijd klaar zijn om ze te vervangen. Het eerste teken van een bijna lege batterij is dat de controller niet goed reageert op uw bewegingen.

Een ander nadeel van draadloze technologie is dat kinderen deze muizen gemakkelijk kwijt kunnen raken. Als je kinderen hebt die de neiging hebben om dingen te verbergen, moet je een plek voor de muis vinden zodat de jongere gezinsleden er niet bij kunnen. Dit verkleint het risico van haar verdwijning.

Het grootste probleem met draadloze muizen is hun prijs. Het kan meerdere keren hoger zijn dan dat van vergelijkbare modellen met een draad. Dit gegeven is bepalend bij het kopen en kiezen van een muis voor een computer.

Conclusie

Over het algemeen is een draadloze muis een erg handig apparaat. U hoeft zich geen zorgen te maken over de integriteit van de draden. De meeste zijn zo geavanceerd geworden dat eigenaren geen muismat bij zich hoeven te hebben.

Populair per onderwerp