Hoe Kies Je Een Muis?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Muis?
Hoe Kies Je Een Muis?

Video: Hoe Kies Je Een Muis?

Video: Hoe Kies Je Een Muis?
Video: Hoe kies je de juiste muis? - BakkerElkhuizen 2024, April
Anonim

Tegenwoordig is het moeilijk om een computer voor te stellen zonder zo'n belangrijk apparaat als een muis. Het is tenslotte dat uw hand het grootste deel van de tijd doorbrengt bij het werken op een computer. Daarom moet u zich bij het kopen van een computermuis laten leiden door de volgende zin: "De ideale muis is degene die u vergeet tijdens het werken". Om de juiste keuze te kunnen maken, moet je dus de basiskenmerken van muizen kennen.

Hoe kies je een muis?
Hoe kies je een muis?

instructies:

Stap 1

Functionaliteit. Kijk eerst hoeveel toetsen de muis heeft. Standaard - twee knoppen en een scrollwiel. Maar in moderne modellen kunt u muizen vinden die zijn uitgerust met extra knoppen aan de zijkanten, waarmee u extra functies erop kunt installeren. De meeste moderne muizen kunnen bijzondere eigenschappen hebben, bijvoorbeeld een aanraakoppervlak, geruisloosheid, antibacteriële coating, ingebouwde ventilator.

Stap 2

Het principe van het apparaat. Muizen vallen in twee categorieën: mechanisch en optisch. Mechanische muizen zijn erg verouderd en als je ze gebruikt, zul je veel problemen tegenkomen: vuil op het stuur, de noodzaak om een ruw vloerkleed te kopen. Optische apparaten worden als de meest functionele beschouwd. Dankzij de ingebouwde scanner en LED is de gevoeligheid van de muis een orde van grootte hoger dan die van mechanische tegenhangers. Ook werkt een optische muis uitstekend op elk ander oppervlak dan reflecterende oppervlakken.

Stap 3

Verbindingsmethode. Muizen kunnen op twee manieren verbinding maken met een computer: USB-poort of PS/2-poort. Het is handiger om een muis met een USB-poort te kopen, omdat u geen extra stuurprogramma's hoeft te installeren wanneer u op een computer bent aangesloten.

Stap 4

Connectie type. Op type verbinding worden muizen onderverdeeld in bekabeld en draadloos. Een bedrade muis is handig voor mensen die van computergames houden, omdat de snelheid en kwaliteit van de signaaloverdracht niet afhangen van hoe lang de muis in rust is. De draadloze muis werkt op oplaadbare batterijen of batterijen. Daarom wordt, om energie te besparen, de gevoeligheid van de muis zelf verminderd. Maar een draadloze muis heeft één onmiskenbaar voordeel: je kunt hem zelfs op een afstand van 5 meter van je computer gebruiken.

Stap 5

Reactietijd. Bij het kiezen van een computermuis moet u letten op de resolutie. Het moet overeenkomen met de resolutie van de monitor, dan bereik je de optimale cursorsnelheid. De muisfrequentie varieert van 120 Hz tot 2,5 Hz.

Aanbevolen: