Hoe De CPU-temperatuur Te Bekijken

Inhoudsopgave:

Hoe De CPU-temperatuur Te Bekijken
Hoe De CPU-temperatuur Te Bekijken

Video: Hoe De CPU-temperatuur Te Bekijken

Video: Hoe De CPU-temperatuur Te Bekijken
Video: How to Monitor CPU and GPU Temperatures on Windows 10 2023, Maart
Anonim

Met een zware belasting van de processor of onvoldoende ventilatie, stijgt de temperatuur en geeft hij, nadat hij de kritische heeft overschreden, een commando om de computer te dwingen uit te schakelen. U kunt oververhitting voorkomen door de huidige processortemperatuur te kennen.

Hoe de CPU-temperatuur te bekijken
Hoe de CPU-temperatuur te bekijken

instructies:

Stap 1

De gemakkelijkste, maar tegelijkertijd zekerste manier om de temperatuur van de processor te achterhalen, is door naar de benodigde informatie in het BIOS te kijken. Om het BIOS te openen, houdt u de DELETE-toets ingedrukt terwijl u de computer aanzet. Er verschijnt een venster met tabbladen waar u de systeempartitie moet vinden. Moederbordfabrikanten noemen het misschien anders, maar laat u leiden door het woord "SYSTEEM". In dit gedeelte zie je uiteraard een regel met de temperatuurmetingen van de processor. Onthoud dat u alleen door het BIOS kunt navigeren met de pijltjestoetsen, omdat de muis niet werkt.

Stap 2

Een andere optie is om een van de programma's te gebruiken waarmee je de processortemperatuur, ventilatorsnelheid, enz. rechtstreeks vanuit Windows kunt controleren en zelfs aanpassen. Deze programma's omvatten SpeedFan, Core Temp, Everest, NextSensor en anderen. Door er één te installeren, krijgt u informatie over de waarnemingen van uw systeem. Helaas bieden niet al dergelijke programma's nauwkeurige informatie en experts adviseren u om u te concentreren op de BIOS-metingen.

Populair per onderwerp