Hoe De Temperatuur In Bios . Te Weten Te Komen

Inhoudsopgave:

Hoe De Temperatuur In Bios . Te Weten Te Komen
Hoe De Temperatuur In Bios . Te Weten Te Komen

Video: Hoe De Temperatuur In Bios . Te Weten Te Komen

Video: Hoe De Temperatuur In Bios . Te Weten Te Komen
Video: Quick Tips voor je Gaming PC 2024, Mei
Anonim

Sterke verhitting van pc-componenten, zoals het moederbord en de processor, heeft een negatief effect op de prestaties en bruikbaarheid, en daarom is het bewaken van de temperatuur in de systeemeenheid van groot belang. Elke pc heeft speciale sensoren die verantwoordelijk zijn voor het meten van de temperatuur. U kunt de temperatuur van de processor en het moederbord zowel met behulp van speciale programma's als via het BIOS achterhalen.

Hoe de temperatuur in Bios. te weten te komen
Hoe de temperatuur in Bios. te weten te komen

instructies:

Stap 1

Open het BIOS bij het opstarten van de pc door op de juiste toets te drukken voordat het besturingssysteem begint te laden. Typische sleutels voor het invoeren van BIOS op de meeste pc's zijn F2, F10 of Del (meestal wordt de gewenste sleutel onderaan het POST-scherm weergegeven). Als de toets niet tijdig wordt ingedrukt, begint het besturingssysteem te laden, in welk geval de handeling moet worden herhaald. Wanneer u Windows 8 gebruikt, kunt u op een andere manier in het BIOS komen: open het menu "Afsluiten", houd de Shift-toets ingedrukt en klik op "Opnieuw opstarten".

Stap 2

Open het submenu Hardware Monitor, dat zich meestal in het Power-menu bevindt. Dit submenu heeft verschillende namen in verschillende BIOS-versies, waarvan de meest voorkomende PC Health, H/W Monitor en Status zijn. In het venster dat verschijnt, ziet u de parameters die u nodig heeft. De CPU-temperatuur wordt weergegeven in de regel CPU-temperatuur en de temperatuur van het moederbord in de MB-temperatuur. Misschien ziet u in dit menu ook de temperatuur in de systeemeenheid.

Stap 3

Elke CPU heeft zijn eigen temperatuurlimiet, maar de meeste overschrijden de 75 ° C (167 ° F) niet. Raadpleeg voor de zekerheid de documentatie van de CPU en het moederbord. Maar het moet duidelijk zijn dat als de temperatuur van de processor bij een lage werkbelasting hoger is dan 60 ° C (140 ° F), u een aantal maatregelen moet nemen om deze te verminderen, namelijk de systeemeenheid van stof reinigen, wat het moeilijk maakt zodat de lucht erin kan circuleren en vervang de koelpasta.

Stap 4

Als dit niet helpt, is het de moeite waard om te overwegen een efficiënter koelsysteem aan te schaffen. Overigens kan het probleem niet alleen in het koelsysteem liggen, maar ook in de apparatuur zelf, aangezien pc-componenten de neiging hebben om na langdurig gebruik oververhit te raken. Het komt voor dat er geen andere manier is dan oude componenten te vervangen. Houd er ook rekening mee dat wanneer de gebruiker het BIOS gebruikt, de pc geen complexe berekeningen uitvoert, waarbij de temperatuur van sommige componenten, met name de centrale processor, aanzienlijk stijgt.

Stap 5

Druk op Esc om het BIOS af te sluiten en bevestig, indien nodig, uw bedoeling met de Y-toets en druk vervolgens op Enter. Onthoud dat als u een gewone gebruiker bent, u geen wijzigingen in de BIOS-omgeving moet aanbrengen, omdat dit kan leiden tot zowel een onstabiele werking van de pc als de volledige onbruikbaarheid van de pc.

Aanbevolen: