Hoe Kies Je Een Inkjetprinter?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Inkjetprinter?
Hoe Kies Je Een Inkjetprinter?

Video: Hoe Kies Je Een Inkjetprinter?

Video: Hoe Kies Je Een Inkjetprinter?
Video: How inkjet printer work 2024, Mei
Anonim

Een printer is een handig ding in huis. Als u er een heeft, hoeft u zich niet te haasten op zoek naar een plek waar u dringend meerdere pagina's tekst of een paar foto's kunt afdrukken. Maar welke printer moet je hiervoor kopen? Er zijn er tenslotte enorm veel op de markt, en van verschillende soorten en van verschillende fabrikanten.

Hoe kies je een inkjetprinter?
Hoe kies je een inkjetprinter?

instructies:

Stap 1

Voordat u een printer kiest, moet u de omvang van de taken en het geschatte maandelijkse afdrukvolume bepalen. Worden de foto's bijvoorbeeld op de printer afgedrukt en zo ja, met welke kwaliteit en welk formaat. Wat het afdrukvolume betreft, is het duidelijk dat het voor een student 50 pagina's per maand kan zijn, en voor een student - 200 of meer.

Stap 2

Het tweede waar u over moet beslissen, is of alleen een printer voldoende is of dat u een multifunctioneel apparaat nodig heeft. De voordelen van de MFP liggen voor de hand, het maakt het niet alleen mogelijk om met één druk op de knop te printen, maar ook om documenten en afbeeldingen te scannen en kopieën te maken. Het enige nadeel is de hogere prijs.

Stap 3

Het volgende punt is de economie van het apparaat. Om de "kosten" van één afgedrukte pagina te bepalen, moet u de prijs van de cartridge nemen en delen door het aangegeven aantal exemplaren. Uiteraard kunt u rekenen met het eventueel bijvullen van cartridges, maar deze mogelijkheid wordt niet door de fabrikant geboden. Het bijvullen van cartridges verlaagt de afdrukkosten, maar vergroot tegelijkertijd de kans op apparaatstoringen en maakt uw printergarantie in feite ongeldig.

Stap 4

Als je een printer nodig hebt voor het afdrukken van foto's van hoge kwaliteit, kies dan uit printers met zeskleurendruk, zoals de Epson T50, of vergelijkbare modellen.

Stap 5

Als u meer dan 500 pagina's per maand op kantoor een printer nodig heeft, is het onpraktisch om een inkjetprinter te kopen, overweeg laserprinters.

Aanbevolen: