Hoe De Kop Van Een Canon-inkjetprinter Schoon Te Maken?

Inhoudsopgave:

Hoe De Kop Van Een Canon-inkjetprinter Schoon Te Maken?
Hoe De Kop Van Een Canon-inkjetprinter Schoon Te Maken?

Video: Hoe De Kop Van Een Canon-inkjetprinter Schoon Te Maken?

Video: Hoe De Kop Van Een Canon-inkjetprinter Schoon Te Maken?
Video: How to Clean Canon Printhead 2024, Mei
Anonim

Canon-inkjetprinters hebben vaak problemen met de afdrukkwaliteit. Een vuile printkop kan de oorzaak zijn. U kunt gedestilleerd water of zelfgemaakte mengsels gebruiken om het te spoelen. Maar in de regel zijn deze methoden niet erg effectief en nemen ze veel tijd in beslag. Het zal veel gemakkelijker zijn om speciale reinigingsmiddelen te gebruiken.

Hoe de kop van een Canon-inkjetprinter schoon te maken?
Hoe de kop van een Canon-inkjetprinter schoon te maken?

instructies:

Stap 1

Vul de spuit met de Mister Muscle glasreiniger, die ammoniak bevat. Knip twee stukken verband af en vouw er een zodat deze op de onderkant van de printkop past. Verkreukel het tweede stuk in een klontje en een beetje nat. Gebruik het om het vuil aan de onderkant van de printkop weg te vegen.

Stap 2

Neem een lage bak en plaats de kop erin met de onderkant op een stuk verband dat vooraf is bevochtigd met reinigingsmiddel. Veeg de inlaatroosters voorzichtig schoon. Verwijder de elastiekjes van de inkttanks en spoel ze af onder stromend water.

Stap 3

Breng één druppel spoelvloeistof aan op de inktinlaatroosters. Wacht tot de vloeistof door het hoofd stroomt en breng opnieuw aan. Vervang het vervuilde verband waarop het hoofd rust regelmatig voor een schoon verband. Wanneer er geen inktvlekken meer op komen, laat u deze zwaar in spoelvloeistof weken, plaatst u de printkop erop en laat u deze een uur in deze positie staan. Als er na deze tijd alleen nog maar zwakke strepen op het verband achterblijven, kunt u de kop in de printer steken om de afdrukkwaliteit te controleren.

Stap 4

Gebruik stukken slang van ongeveer 5 centimeter lang om ernstige verstoppingen te verwijderen als er geen vloeistof door het rooster stroomt. Buizen moeten met weinig moeite op de inktopvangbuizen worden geplaatst. Installeer ze en giet de spoelvloeistof erin. Controleer regelmatig het vloeistofpeil in de leidingen en vul zo nodig bij. Nadat het verband stopt met het absorberen van vloeistof die uit het hoofd stroomt, vervangt u het door een nieuw. Als het vloeistofniveau in sommige leidingen langzaam daalt of helemaal niet verandert, vul dan reinigingsmiddel bij en laat het een nacht staan. Het is niet nodig om de gespoelde printkop te drogen voordat u deze in de printer installeert.

Aanbevolen: