Een HP Inkjetprinter Resetten

Inhoudsopgave:

Een HP Inkjetprinter Resetten
Een HP Inkjetprinter Resetten

Video: Een HP Inkjetprinter Resetten

Video: Een HP Inkjetprinter Resetten
Video: HP LaserJet M4345 MFP Cold Reset 2024, Mei
Anonim

Het op nul zetten van de HP-printerchip is vereist voor later gebruik van de cartridges. Dit komt doordat het handmatig bijvullen ervan een storing kan veroorzaken en in de toekomst kan het afdrukapparaat de cartridges niet correct waarnemen.

Een HP inkjetprinter resetten
Een HP inkjetprinter resetten

Het is nodig

  • - inkt voor de cartridge;
  • - lay-outdiagram van chipsets op cartridges;
  • - plakband.

instructies:

Stap 1

Koop eerst de inkt die geschikt is voor uw printermodel. U moet hier niet op besparen - omdat de duurzaamheid van kantoorapparatuur afhangt van hun kwaliteit. De exacte naam van uw afdrukapparaat vindt u in de instructies voor dit apparaat.

Stap 2

Download van internet de lay-out van de chipsets op de cartridges. Dit kan worden gedaan vanaf de officiële website van het HP-bedrijf. Het moet strikt overeenkomen met uw inkjetprintermodel. Anders helpen deze stappen mogelijk niet. Controleer ook of het kan worden gebruikt voor nulstelling. Zo ja, volg dan de verdere instructies.

Stap 3

Raadpleeg het diagram, verwijder uw cartridge uit de printer en plaats deze met de contacten naar boven gericht. De printkop moet naar u toe gericht zijn. Het cijfer geeft de volgorde van de chipsets aan. Om het proces te starten, plakt u de eerste met tape. Plaats vervolgens de cartridge in de sleuf en zet de printer aan. Op het beeldscherm ziet u een bericht waarin staat dat het niet kan worden gebruikt om af te drukken. Negeer de informatie en druk een testpagina af.

Stap 4

Trek de cartridge er weer uit en lijm het volgende contact op een rij, terwijl er twee moeten worden gelijmd. Doe hetzelfde - installeer de cartridge in de printer en druk het document af. Verwijder het dan.

Stap 5

Trek vervolgens de tape van het eerste contact af. Plaats de cartridge terug in het compartiment en druk een testkopie af. Haal het eruit en maak het tweede contact los van het plakband. Veeg ze regelmatig af met alcoholdoekjes voor een beter contact met de fasen.

Stap 6

Tijdens de uitgevoerde manipulaties worden de chipsets op nul gezet. Wanneer u de cartridge terugplaatst, begint de inkjetprintersoftware deze als vol te herkennen. Dit moet elke keer worden gedaan als u de cartridges bijvult.

Aanbevolen: