Hoe Maak Je Een Inkjetprinter Schoon

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Inkjetprinter Schoon
Hoe Maak Je Een Inkjetprinter Schoon

Video: Hoe Maak Je Een Inkjetprinter Schoon

Video: Hoe Maak Je Een Inkjetprinter Schoon
Video: Hoe maak je een printkop schoon? 2024, April
Anonim

Als u geen expert bent in dit vak, hoe weet u dan wanneer u uw printer en de binnenkant ervan moet reinigen? Zodra uw printer constant op het papier begint te kauwen, of strepen verschijnen op de afgedrukte pagina's en de tekst is uitgesmeerd, weet u dat het tijd is om een voorjaarsschoonmaak voor uw printer te regelen.

Hoe maak je een inkjetprinter schoon
Hoe maak je een inkjetprinter schoon

Noodzakelijk

  • - kruiskopschroevendraaier
  • - natte doekjes
  • - isopropylalcohol

instructies:

Stap 1

De basisvoorzorgsmaatregelen en veiligheidsmaatregelen bij het reinigen van een inkjetprinter moeten bij iedereen bekend zijn, nog geen uur, en iemand zal de printer moeten demonteren. Het belangrijkste is dat de printer spanningsloos is, d.w.z. het netsnoer van de printer is uit het stopcontact gehaald. Vervolgens nemen we een schroevendraaier en verwijderen we door de bouten los te maken de achterklep van de printer. Dit is waar je voorzichtig moet zijn.

Stap 2

Besteed aandacht aan alle gebieden waar inkt uit de cartridge kan spatten. Het moet worden afgeveegd met vochtige doekjes. Natte doekjes worden altijd als laatste redmiddel gebruikt, de beste optie is gewone papieren servetten waarop isopropylalcohol is aangebracht. Hiermee kunt u alle gedroogde verf van plastic en ijzeren producten wissen. Het wordt ook gebruikt om moeilijk leesbare cd's schoon te maken. Bij het reinigen van oppervlakken met aangekoekte verf breken de servetten van tijd tot tijd, dus probeer de servetten zo vaak mogelijk te vervangen, zodat er geen stukjes papier in de printer achterblijven.

Stap 3

Papierstoringen bij het verlaten van de printer worden veroorzaakt door vuile rollen. Nadat u de belangrijkste onderdelen van de binnenkant van de inkjetprinter hebt schoongemaakt, gaat u verder met deze rollen. Het is heel eenvoudig om ze te vinden - ze bevinden zich aan de zijkanten en hebben een specifieke kleur omdat de verf er na verloop van tijd ongelijkmatig op ligt. Daarom verschijnen er klonten of klodders verf op de rollen, die, wanneer het papier voortbeweegt, de integriteit ervan aantast.

Nadat je alles hebt schoongemaakt, kun je de behuizing veilig sluiten, de printer op het netwerk aansluiten en op werking controleren.

Aanbevolen: