Wanneer Windows 8 Uitkomt

Wanneer Windows 8 Uitkomt
Wanneer Windows 8 Uitkomt

Video: Wanneer Windows 8 Uitkomt

Video: Wanneer Windows 8 Uitkomt
Video: Живы ли Microsoft store и метро в windows 8.1 2024, April
Anonim

Besturingssystemen van de Windows-familie zijn geïnstalleerd op miljoenen computers over de hele wereld. Het is niet verwonderlijk dat de release van elke nieuwe versie van het besturingssysteem van Microsoft wordt verwacht door gebruikers met grote belangstelling; het verschijnen ervan wordt een echte gebeurtenis in de computerwereld.

Wanneer Windows 8 uitkomt
Wanneer Windows 8 uitkomt

Volgens statistieken is Windows XP het meest verspreide besturingssysteem ter wereld. Het wordt gevolgd met een aanzienlijke achterstand op Windows 7, dat in de vorige versie niet aan populariteit won. Gezien de vele beveiligingsproblemen die inherent zijn aan deze besturingssystemen, wachten veel gebruikers reikhalzend uit naar de release van Windows 8.

Microsoft heeft een planning aangekondigd voor de beschikbaarheid van het nieuwe besturingssysteem voor verschillende categorieën gebruikers. Windows 8 is vanaf 15 augustus 2012 beschikbaar voor MSDN- en TechNet-abonnees en vanaf 16 augustus voor Software Assurance- en Microsoft Partner Network-leden. Op 20 augustus kunnen Microsoft Action Pack-leveranciers het nieuwe besturingssysteem installeren. Vanaf 1 september is het nieuwe product beschikbaar voor klanten met een volumelicentie die deelnemen aan Software Assurance. Eindelijk, op 26 oktober, zal Windows 8 in de winkelrekken liggen en voor iedereen beschikbaar zijn.

Ondanks het feit dat het nog enkele maanden duurt voordat Windows 8 in de winkels verschijnt, kunnen internetgebruikers het nieuwe besturingssysteem nu testen om de voor- en nadelen uit de eerste hand te beoordelen. U kunt een testversie van het besturingssysteem volledig gratis downloaden van de Microsoft-website. Versies zijn beschikbaar in verschillende talen, waaronder Russisch. Het besturingssysteem wordt gepresenteerd in de vorm van een ISO-image, het moet worden gedownload en op een cd worden gebrand met elk programma dat met images kan werken, bijvoorbeeld Nero. Daarna ontvangt u een reguliere installatiediskette van waaruit u het nieuwe besturingssysteem op uw computer kunt installeren.

Een van de belangrijkste kenmerken van Windows 8 is de geheel nieuwe Metro-ervaring voor tabletgebruikers. Op het scherm staan grote, heterogene pictogrammen van geïnstalleerde programma's die tabletgebruikers zeker leuk zullen vinden. Het is mogelijk om over te schakelen naar de traditionele interface - de bekende Start-knop is er echter uit verdwenen. Het nieuwe besturingssysteem start en sluit veel sneller af, wat een absoluut pluspunt is. Alle programma's die voor eerdere versies van het besturingssysteem zijn geschreven, werken erop. Maar als je gewend bent om met Windows 7 te werken en je hebt een gewone computer met een eenvoudig niet-aanraakscherm, moet je waarschijnlijk niet haasten om te upgraden naar een nieuw besturingssysteem. Het zal lang duren om te wennen aan ongebruikelijke toetsenbordcombinaties en talloze kleine interfacewijzigingen, terwijl er geen duidelijke voordelen zijn van het overstappen naar een nieuw besturingssysteem. Bovendien bevatten de eerste releases van het nieuwe besturingssysteem traditioneel tal van fouten, waarvan het grootste deel pas bij de volgende release wordt geëlimineerd.

Aanbevolen: