Systeemselectie Verwijderen Wanneer Windows Opstart

Inhoudsopgave:

Systeemselectie Verwijderen Wanneer Windows Opstart
Systeemselectie Verwijderen Wanneer Windows Opstart

Video: Systeemselectie Verwijderen Wanneer Windows Opstart

Video: Windows 10 - Opstartproblemen Oplossen Volledige Zelfstudie 2022, December
Anonim

Als er meer dan één besturingssysteem op de harde schijf staat, biedt de computer bij het opstarten de keuze om het besturingssysteem te laden. Als je zelden een extra besturingssysteem nodig hebt, is het vrij eenvoudig om de keuze van het besturingssysteem te verwijderen - je moet naar de systeeminstellingen van het besturingssysteem dat je gebruikt gaan.

Systeemselectie verwijderen wanneer Windows opstart
Systeemselectie verwijderen wanneer Windows opstart

Het is nodig

beheerdersrechten

instructies:

Stap 1

Open het eigenschappenvenster van uw computer. Dit kunt u doen door met de rechtermuisknop op de snelkoppeling "Deze computer" te klikken. Zoek het item "Geavanceerde systeeminstellingen" en start dit venster. U kunt ook met de rechtermuisknop op de snelkoppeling "Deze computer" dubbelklikken en deze openen. Er verschijnt een venster voor u met een lijst van alle media en lokale schijven op de pc. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Eigenschappen.

Stap 2

Zoek in het venster Geavanceerde systeeminstellingen de knop Opties onder het gedeelte Opstarten en herstellen onder het tabblad Geavanceerd. Het benodigde venster voor het configureren van de opstartparameters van het systeem wordt geopend. Bekijk de lijst met systemen en selecteer degene die standaard opstart. Schakel het selectievakje naast "Een lijst met besturingssystemen weergeven" uit of stel deze parameter in op 0 seconden. Klik op "OK" om dit instellingenvenster te sluiten.

Stap 3

Klik op "Toepassen" en vervolgens op "OK" om de wijzigingen die u in de startparameters van het besturingssysteem hebt aangebracht, van kracht te laten worden. Start uw computer opnieuw op om het resultaat in de praktijk te testen. Om terug te keren naar de lijst met mogelijke besturingssystemen die kunnen worden geladen, gaat u terug naar de bovenstaande opstartconfiguratiebronnen. Houd er rekening mee dat wanneer u systeembestanden van een inactief systeem verwijdert, het in de lijst met opstartbare systemen blijft staan, maar niet opstart of een fout weergeeft, afhankelijk van de mate van schade aan de systeembestanden.

Stap 4

Als u de vervelende vermeldingen in de computer over de aanwezigheid van een tweede besturingssysteem volledig wilt verwijderen, formatteert u de harde schijf van de computer volledig en installeert u het besturingssysteem opnieuw, waarbij u nieuwe stuurprogramma's en software voor de computer downloadt.

Populair per onderwerp