Hoe De Specificaties Van Een Laptop Te Achterhalen

Inhoudsopgave:

Hoe De Specificaties Van Een Laptop Te Achterhalen
Hoe De Specificaties Van Een Laptop Te Achterhalen

Video: Hoe De Specificaties Van Een Laptop Te Achterhalen

Video: Hoe De Specificaties Van Een Laptop Te Achterhalen
Video: 3 Ways to Check System Specs on Windows 10 2024, April
Anonim

Bij het kiezen van een laptop is het belangrijk om niet alleen aandacht te besteden aan de uiterlijke kenmerken - kleur, grootte, gewicht, maar ook aan de technische parameters, die niet altijd duidelijk zijn. Er zijn verschillende manieren om ze te achterhalen.

Hoe de specificaties van een laptop te achterhalen
Hoe de specificaties van een laptop te achterhalen

Laptopspecificaties

Bij het kopen van een laptop of netbook moet je letten op een aantal technische parameters die van invloed zijn op de prestaties.

Een processor (CPU) is het centrale onderdeel van elke computer; de snelheid van het hele systeem hangt er in grotere mate van af. De belangrijkste kenmerken zijn de kloksnelheid en het aantal cores.

Random Access Memory (RAM), samen met de processor, heeft invloed op de prestaties. De hoeveelheid geheugen, gemeten in gigabytes, is de belangrijkste statistiek, maar ook de kloksnelheid is belangrijk.

Een grafische adapter of videokaart heeft een eigen processor (GPU) en geheugen. Grafische prestaties zijn vooral belangrijk voor gaming-laptops. Het bestaat uit het volume en de frequentie van het videogeheugen, evenals de frequentie van de GPU.

De besturingssystemen Windows 7 en 8 bieden een overzicht van de systeemprestaties. Dit wordt de prestatie-index genoemd. De index is toegankelijk via het bedieningspaneel, item "Systeem".

Een harde schijf is een apparaat voor het opslaan van informatie. Het beïnvloedt ook de prestaties, zij het in mindere mate. Belangrijke kenmerken - interface (IDE, SATA, SAS) - de snelheid van gegevensuitwisseling hangt ervan af, evenals het volume.

Hoe de kenmerken te achterhalen?

Als de labels met de beschrijving van de goederen, zoals het verhaal van de adviseur, geen vertrouwen wekken en er geen manier is om de kenmerken van de laptop op het internetportaal van de fabrikant te controleren, zullen eenvoudige opdrachten u helpen alles te vinden wat u nodig hebt ter plaatse.

Microsoft-statistieken tonen een aandeel van 93% van zijn besturingssystemen, terwijl andere bureaus (bijvoorbeeld ABI Research) Microsoft 70% van de markt geven. De meeste besturingssystemen die vooraf op laptops zijn geïnstalleerd, maken dus deel uit van de Windows-familie.

Laptops worden meestal verkocht met voorgeïnstalleerde besturingssystemen. Als we het over Windows hebben, kan gedetailleerde informatie over de computer worden verkregen door de opdracht msinfo32 in het dialoogvenster Uitvoeren in te voeren (de Win + R-toetscombinatie wordt genoemd).

Het programma msinfo32.exe verzamelt gedetailleerde informatie over hardware - fabrikant, apparaat-ID's en hun technische kenmerken. Hier vindt u informatie over de versie van het besturingssysteem, stuurprogramma's en services.

Het is niet ongewoon om laptops te koop te zien met een van de GNU / Linux-distributies. In dit geval moet u, om informatie over het systeem te verkrijgen, een terminal openen - de opdrachtregelinterface en een van de volgende opdrachten invoeren:

- lsb_release -a - krijgt de naam en versie van de distributiekit;

- cat / proc / cpuinfo - informatie over de processor;

- cat / proc / meminfo - informatie over fysiek en virtueel geheugen;

- lshw - Geeft hardwaredetails weer.

Aanbevolen: