Asus X550C (laptop): Specificaties En Reviews

Inhoudsopgave:

Asus X550C (laptop): Specificaties En Reviews
Asus X550C (laptop): Specificaties En Reviews

Video: Asus X550C (laptop): Specificaties En Reviews

Video: Asus X550C (laptop): Specificaties En Reviews
Video: Покупки с авито Ноутбук ASUS X550C 2024, April
Anonim

Momenteel is de ASUS X550C-laptop een van de meest populaire modellen in ons land in zijn segment van computertechnologie. Net als de UX31A Ultrabook, heeft het een prachtig gradiënt dekselontwerp met het bedrijfslogo in het midden. Door aluminium te vervangen door een ruwe en matte kunststof kon ervoor worden gezorgd dat de laptophoes, in tegenstelling tot hetzelfde element in de eminente broer, nu niet in de handen glijdt. En bovendien blijven er geen handafdrukken achter op het oppervlak.

Betaalbaar en modern laptopmodel van de Chinese fabrikant ASUS
Betaalbaar en modern laptopmodel van de Chinese fabrikant ASUS

Onder het deksel van de ASUS X550C-laptop bevindt zich een zilveren toetsenbord en een polssteun met een andere tint. De ontwerpoplossing kan in deze context volledig als succesvol worden beschouwd. Aan de linkerkant zijn er LED-indicatoren voor het indrukken van de Caps Lock-toets, evenals indicatoren voor wifi, batterijvermogen en harde schijf. Hun locatie kan niet als handig worden beschouwd omdat handen tijdens het typen van de tekst hun zicht belemmeren.

De Asus-laptop van dit model heeft afmetingen van 14,9 x 9,8 x 0,97 inch en het gewicht is 2 kg. Dit stelt ons in staat om te zeggen dat het in deze prijsklasse gunstig afsteekt bij zijn grotere afmetingen en minder gewicht dan zijn concurrenten.

Scherm, geluid, toetsenbord en touchpad

ASUS X550CA-notebook heeft de volgende kenmerken.

Scherm. Het formaat van vijftien inch en de resolutie van 1366 x 786 pixels zullen elke gebruiker in vervoering brengen. Een zorgvuldige analyse van de afbeelding laat zien dat de afbeelding, die is samengesteld uit veelkleurige elementen, een niet-uniform kleurengamma heeft. Dat wil zeggen dat sommige kleuren van mindere kwaliteit zijn dan andere. De kijkhoek is 60 graden in beide richtingen, wat redelijk in lijn is met de standaardnormen.

De X550CA behoort tot de “economy” klasse en daardoor is het scherm niet aanraakgevoelig. Het besturingssysteem is Windows 8, wat naar de mening van veel gebruikers niet erg geschikt is, omdat de "zeven" in dit geval de voorkeur zou hebben. De beeldcontrole op het laptopscherm wordt zowel handmatig als automatisch uitgevoerd door een van de drie modi te kiezen: "Normaal", "Lightening" en "Cinema".

Chinees laptopmodel X550C ASUS voldoet aan alle moderne eisen van gebruikers
Chinees laptopmodel X550C ASUS voldoet aan alle moderne eisen van gebruikers

Geluid. De krachtige en rijke akoestiek die uit de luidsprekers komt, kan alleen maar als uitstekend worden gekenmerkt. Het is duidelijk dat het Chinese productiebedrijf besloot niet te beknibbelen op geluidskwaliteit, omdat het luidsprekers van voldoende hoge kwaliteit had ingebouwd die een indrukwekkende bas en een breed scala aan geluidsgolven konden reproduceren. Bovendien onderscheidt de akoestiek zich door de afwezigheid van externe ruis. Geluidsaanpassing wordt uitgevoerd door de volgende vijf modi in te stellen: "Standaard", "Bioscoop", "Muziek", "Spraak" en "Streaming".

Toetsenbord. Deze invoerapparaten in de X550C ASUS-notebook komen goed overeen met de door de fabrikant opgegeven kenmerken. Een full-size toetsenbord kon alleen worden belichaamd door de substantiële afmetingen van de behuizing. Het is opmerkelijk dat de grootte en diepte van de toetsen, evenals de aanpassing van de weerstand bij het indrukken, zo zijn gekozen dat je bij snel typen standaardfouten kon voorkomen. En het resultaat overtrof echt alle gebruikersverwachtingen. Immers, 1% van de fouten bij het typen met een snelheid van 80 woorden per minuut kan als een waardige onderwerpindicator worden beschouwd. Het is echter de "Space"-toets die meer kritiek veroorzaakt, aangezien het vaak indrukken van deze toets niet gepaard gaat met het uitvoeren van dit commando.

Touchpad. Gebruikers merken op dat in de aanwezigheid van Windows 8 en de afwezigheid van een touchscreen, een groot touchpad een goed onderbouwde ontwerpbeslissing is. En dankzij de multitouching-ondersteuning is het gemakkelijk en handig om swipes te maken.

Verwarming en koeling, webcam en poorten

Verwarming en koeling. ASUS gebruikt ultramoderne IceCool-technologie in zijn X550CA-model, dat volgens veel gebruikers echt foutloos werkt. Er werd dus opgemerkt dat na het streamen van HD-video gedurende 15 minuten, de laptop nauwelijks werd opgewarmd tot 30 graden. En het toetsenbord bleef helemaal koel. Bovendien komt de paspoortindicator van de veilige temperatuur overeen met 35,6 graden.

Er is tegenwoordig veel vraag naar de ASUS X550C-laptop op de consumentenmarkt
Er is tegenwoordig veel vraag naar de ASUS X550C-laptop op de consumentenmarkt

webcam. Het "oog" van de ASUS X550C tijdens het gebruik heeft zich niet op de beste manier bewezen. Ondanks de 9 megapixels in de ingebouwde webcam is het beeld dat op het scherm wordt weergegeven van vrij lage kwaliteit. Het beeld heeft dus meervoudige kleurvervorming en veel artefacten, en details van kleine afmetingen kunnen helemaal niet worden geïdentificeerd.

Poorten. Het aantal USB-poorten is verre van bevredigend. Immers, slechts twee interfaces (2.0 en 3.0), die zich naast elkaar aan de linkerkant van de laptoptas bevinden, zullen de gebruiker niet tevreden kunnen stellen als hij deze machine als de belangrijkste gebruikt. Bovendien zijn er ook HDMI-, VGA-, Ethernet-, microfoon- en koptelefoonaansluitingen. En links het dvd-station aan de rechterkant. De combo-kaartlezer bevindt zich aan de voorkant van de asus x550c laptoptas.

Prestaties, beeld en batterij

Prestatie. ASUS X550C-laptop is gebaseerd op Intel Core I3 dual-coreprocessor met een frequentie van 1,8 GHz en 4 GB RAM. Dit is voldoende voor comfortabel werken in traditionele toepassingen en eenvoudige games. Deze mogelijkheden zijn echter niet voldoende om een krachtige gaming-laptop te zijn. Daarnaast vertraagt Windows 8 ook in de normale modus. Dus de browser "Chrome" al met 11 geopende pagina's laadt de laptop aanzienlijk.

Een harde schijf van 500 GB, die als vrij traag wordt beschouwd, laadt Windows 8 in slechts 12 seconden, wat als een behoorlijk resultaat wordt beschouwd. En het kopiëren van films gaat ongeveer anderhalf keer sneller dan vergelijkbare modellen van andere fabrikanten.

ASUS X550C is een van de meest populaire in ons land
ASUS X550C is een van de meest populaire in ons land

Afbeelding. Met Intel HD Graphics 4000 kun je comfortabel spelen zonder de maximale grafische instellingen te gebruiken, wanneer de laptop merkbaar begint te vertragen.

Accu. In de spaarzame werkingsmodus van de ASUS X550C-laptop, bij gebruik van Wi-Fi voor eenvoudig gebruik van sites op internet, kan de batterijlading 4 uur meegaan. Als je naar muziek luistert, video's bekijkt of applicaties afspeelt, wordt de batterijduur van de laptop aanzienlijk verkort.

klanten-reviews

Volgens veel gebruikers kan de ASUS X550C-laptop in termen van zijn technische kenmerken worden beschouwd als een waardige computerapparatuur in de prijsklasse waar zijn belangrijkste concurrenten worden gepresenteerd. Het heeft een redelijk moderne en sfeervolle uitstraling. Bovendien kan het geluid als zijn grootste kracht worden beschouwd. De meest kwetsbare kenmerken zijn een trage harde schijf, een zwakke batterij en een laag stroomverbruik.

Het moet duidelijk zijn dat er in deze prijsklasse concurrerende modellen zijn op de consumentenmarkt, waarvan de individuele kenmerken (helderheid van het scherm, vermogen en batterijduur) die van de ASUS X550C-laptop overtreffen. In combinatie ziet dit model er echter best aantrekkelijk uit. Inderdaad, op voorwaarde dat het niet nodig is om bijvoorbeeld games uit de Total War-serie te gebruiken, kan de laptopgebruiker volledig tevreden zijn met zijn kenmerken.

ASUS X550C-notebook ziet er erg aantrekkelijk uit
ASUS X550C-notebook ziet er erg aantrekkelijk uit

Bovendien zeggen veel gebruikers dat de prestaties van de ASUS X550C-notebook voldoende zijn voor hun vereisten. Bovendien werkt de "acht" prima, en is er een mogelijkheid om de laptop te upgraden naar 16 GB RAM. Het kan ook worden gebruikt als draagbare videospeler.

En onder de meest voorkomende klachten over deze techniek zijn er negatieve meningen over de volgende kenmerken van de laptop:

- functionaliteit van het touchpad, dat veegbewegingen vaak niet of onjuist herkent;

- helderheid, helderheid en schermresolutie, die de kwaliteit van het beeld negatief beïnvloeden;

- een klein aantal USB-poorten, wat ernstige beperkingen oplegt aan het gebruik van een laptop als hoofdapparaat.

Aanbevolen: