Hoe U De Specificaties Van Uw Computer Kunt Achterhalen

Inhoudsopgave:

Hoe U De Specificaties Van Uw Computer Kunt Achterhalen
Hoe U De Specificaties Van Uw Computer Kunt Achterhalen

Video: Hoe U De Specificaties Van Uw Computer Kunt Achterhalen

Video: Hoe U De Specificaties Van Uw Computer Kunt Achterhalen
Video: How to get your product key for Windows 7/8/10 2024, Mei
Anonim

Bij het kopen van een computer zijn we niet alleen geïnteresseerd in het ontwerp, maar ook in de prestaties. Voor de kracht van laptops en pc's zijn hun kenmerken verantwoordelijk. Vaak geeft een winkeladviseur onjuiste informatie over de waarden van deze kenmerken. Om ongewenste aankopen te voorkomen, is het daarom noodzakelijk om de kenmerken van de computer te kunnen bepalen.

Hoe u de specificaties van uw computer kunt achterhalen
Hoe u de specificaties van uw computer kunt achterhalen

instructies:

Stap 1

De belangrijkste componenten van een computer, waarvan u de kenmerken moet kennen, zijn de processor, het besturingssysteem, het RAM-geheugen, de videokaart, de harde schijf en de totale prestaties. Het is de moeite waard om te zeggen dat het het beste is om een computer of laptop te kopen met een vooraf geïnstalleerd systeem. Meestal is dit Microsoft Windows (op budgetcomputers - Linux, op Apple-computers - MacOS). Zo beschermt u uzelf tegen illegale software en kunt u de kenmerken van uw computer direct in de winkel achterhalen.

Aangezien meer dan 90% van de huidige markt voor computerelektronica is uitgerust met het besturingssysteem Microsoft Windows Vista of Microsoft Windows 7, laten we eens kijken naar hun voorbeeld, hoe u de kenmerken van een computer kunt achterhalen. Dit voorbeeld kan worden aangepast voor eerdere OS-releases - Windows XP en systemen die in de nabije toekomst zullen worden uitgebracht, omdat alle Windows-distributies een vergelijkbare structuur hebben.

Het hart van een computer is de processor. Om alles over de processor te weten te komen, selecteert u "Start", voert u het woord "Uitvoeren" in bij het zoeken naar programma's en bestanden, klikt u op het pictogram dat verschijnt en voert u "dxdiag" in de regel in (zonder aanhalingstekens). In het venster dat verschijnt, wordt een computerdiagnoseprogramma weergegeven met de naam DirectX.

Op het hoofdtabblad "Systeem" ziet u gedetailleerde informatie over het besturingssysteem, inclusief de versie, assemblage en bitness, informatie over de fabrikant en het model van de computer (systeem of moederbord), en BIOS.

Vervolgens informatie over de processor: fabrikant, model, aantal cores en frequentie per core.

De volgende regel is erg belangrijk voor degenen die voortdurend resource-intensieve multitasking-applicaties op hun computer uitvoeren. De regel "Geheugen" geeft de hoeveelheid RAM weer. Helemaal onderaan staat de versie van DirectX die wordt gebruikt in computerspellen.

Stap 2

Het tabblad "Beeldscherm" bevat informatie over de videokaart. Het fysieke geheugen van de videokaart wordt daar echter niet weergegeven. Meer gedetailleerde informatie over de videokaart vindt u als volgt: klik met de rechtermuisknop op het bureaublad, selecteer in de lijst die verschijnt "Schermresolutie", klik op de link "Geavanceerde instellingen". Op het tabblad "Adapter" ziet u het opschrift "Videogeheugen in gebruik" - het getal tegenover deze regel is de hoeveelheid videokaartgeheugen in megabytes. Het bevat ook alle informatie over de fabrikant en het model van de videokaart.

Stap 3

Om de ruimte op de harde schijf te achterhalen, gaat u naar "Deze computer" en zoekt u de "(C:)"-schijf. Klik er met de rechtermuisknop op, selecteer "Eigenschappen", en u ziet de HDD-grootte en het bestandssysteemtype in het venster dat verschijnt.

Stap 4

En tot slot, om de samenvatting van de systeemprestaties te zien, gaat u naar de map "Deze computer", klikt u op "Systeemeigenschappen" in het speciale paneel bovenaan het scherm. U ziet de prestatie-index. Klik erop om meer te weten te komen over hoe de belangrijkste onderdelen van uw computer werden beoordeeld.

Aanbevolen: