Een HP-laptop Overklokken?

Inhoudsopgave:

Een HP-laptop Overklokken?
Een HP-laptop Overklokken?

Video: Een HP-laptop Overklokken?

Video: Een HP-laptop Overklokken?
Video: Can You Overclock a Laptop? 2024, April
Anonim

Het principe van het overklokken van een laptop verschilt niet veel van een soortgelijk proces voor een stationaire computer. Het enige nadeel is dat het zeldzaam is om een mobiele pc te vinden met een BIOS dat standaard prestatieverhogende opties ondersteunt.

Een HP-laptop overklokken?
Een HP-laptop overklokken?

instructies:

Stap 1

Ontdek eerst de beschikbaarheid van overklokparameters die door de ontwikkelaars zijn gespecificeerd. Zet de laptop aan en open het BIOS-menu. Voor een HP-apparaat drukt u eerst op F2 en selecteert u vervolgens het gewenste item. Ga naar het tabblad Geavanceerd en open het menu CPU-instellingen. Zoek het veld Overklokmodus.

Stap 2

Ontdek de beschikbare overklokopties. Selecteer het gewenste tarief (5, 7 of 10 procent). Sla uw instellingen op en start uw mobiele computer opnieuw op. Houd er rekening mee dat hogere prestaties van het apparaat resulteren in een hoger stroomverbruik.

Stap 3

Begin nu met het overklokken van de videoadapter van uw mobiele computer. Als je laptop een geïntegreerde videochip gebruikt, hoef je geen grote prestatiewinst te verwachten. Installeer Riva Tuner en voer het uit.

Stap 4

Open het menu Systeemvoorkeuren. Activeer het gebruik van stuurprogramma's om 3D-toepassingen aan te passen. Wijzig de positie van de schuifregelaars in de velden "Geheugenfrequentie" en "Kernfrequentie". Klik op de knop Toepassen.

Stap 5

Zorg ervoor dat de videokaart soepel werkt. Vink nu het vakje aan naast Instellingen uitvoeren vanuit venster. Klik op de knop Opslaan en sluit Riva Tuner.

Stap 6

Begin met het verhogen van de prestaties van uw RAM-modules. Gebruik het MemSet-programma om de RAM-instellingen te wijzigen terwijl u in een Windows-omgeving werkt. Installeer het opgegeven hulpprogramma en voer het uit.

Stap 7

Verlaag een van de vertragingsstatistieken met één. Start het Everest-programma en voer een stabiliteitstest uit op de geheugenmodules. Gebruik deze cyclus om de prestaties van de geheugenkaarten te maximaliseren.

Stap 8

Vergeet niet dat laptops een energiemodus hebben. Zorg ervoor dat u "Maximale prestaties" selecteert. Zorg ervoor dat alle apparaten voldoende stroom krijgen.

Stap 9

Open de items die de maximale en minimale status van de processor definiëren. Vul in beide velden 100% in.

Aanbevolen: