Het Geheugen Van Een Laptop Wissen

Inhoudsopgave:

Het Geheugen Van Een Laptop Wissen
Het Geheugen Van Een Laptop Wissen

Video: Het Geheugen Van Een Laptop Wissen

Video: Het Geheugen Van Een Laptop Wissen
Video: LAPTOP RESETTEN NAAR FABRIEKSINSTELLINGEN 2024, Mei
Anonim

Het wordt aanbevolen om het geheugen van de laptop minimaal één keer per maand schoon te maken. Gedurende 30 dagen werk en entertainment hoopt zich de zogenaamde bestandsrommel op, die niet alleen door de gebruiker, maar ook door de computer zelf tijdens het werk wordt gemaakt. Deze bestanden nemen steeds meer schijfruimte in beslag en nu is het gebruikelijke volume niet genoeg voor het dagelijkse werk. Vergeet daarom niet om regelmatig uw "notebook" hygiëneprocedures te regelen.

Het geheugen van een laptop wissen
Het geheugen van een laptop wissen

instructies:

Stap 1

Tijdens het werk op de laptop stapelt zich een bepaald aantal bestanden op, die geen enkel nut hebben, maar alleen het geheugen van de computer verstoppen, de normale werking van programma's verstoren en de gebruiker zelf in verwarring brengen. Om het laptopgeheugen goed te wissen, moet u de soorten onnodige bestanden begrijpen en weten waar ze zijn opgeslagen.

Stap 2

De meest voor de hand liggende winkel voor bestandsrommel is natuurlijk de Prullenbak. Het is een tijdelijk toevluchtsoord voor bestanden die waarschijnlijk niet meer nodig zijn. Het volgende type bestanden zijn tijdelijke internetbestanden. U hoeft ze niet allemaal te verwijderen, omdat ze de toegang tot veelbezochte pagina's versnellen, maar één keer per maand zijn er hoogstwaarschijnlijk een paar honderd bestanden die u niet langer nodig heeft. Dit is te begrijpen aan de hand van de namen.

Stap 3

Verwijder bestanden met de chk-extensie, ze worden gemaakt door het antivirusprogramma tijdens het scannen van de schijf. Ze worden opgeslagen in de "root"-directory van de harde schijf. Dit zijn de zogenaamde verloren clusterbestanden. Ontdoe u van foutrapporten en geheugendumps die veel schijfruimte in beslag nemen.

Stap 4

Tijdelijke bestanden worden aangemaakt wanneer een programma van het besturingssysteem wordt gestart. In theorie zouden ze onmiddellijk na voltooiing moeten worden verwijderd, maar soms blijven ze op hun plaats vanwege een storing of gebrek aan werk van de makers.

Stap 5

Een ander type bestanden dat kan worden verwijderd, zijn back-ups van documenten. Dit zijn bijna alle bestanden met een ~ - "tilde" teken in hun naam. In de regel zijn dit bestanden met de extensie bak, old, wbk, enz. Let er echter op dat u geen bestanden verwijdert die nog in werking zijn, anders loopt het programma vast en kunnen niet-opgeslagen documenten niet worden hersteld.

Stap 6

Gebruik een speciaal "schonere" programma als u bang bent om uw laptop te beschadigen. Een dergelijk programma is opgenomen in elk Windows-besturingssysteem. Het is toegankelijk via "Start" -> "Alle programma's" -> "Standaard" -> "Systeemwerkset". U kunt er ook naartoe gaan door de link "Systeem en beveiliging" -> "Beheer" -> "Schijfruimte vrijmaken" te volgen.

Stap 7

Met reinigingsprogramma's kunt u extra instellingen instellen, waardoor u kunt voorkomen dat u belangrijke bestanden verliest. U kunt een programma van derden gebruiken, zoals CCleaner, dat gratis is. Dit programma is vriendelijker voor bestanden en kan bovendien de geschiedenis van uw online aanwezigheid opschonen, inclusief de geschiedenis van zoekopdrachten en sitebezoeken. Het heeft ook configureerbare instellingen.

Aanbevolen: