Hoe Het Pc-geheugen Te Wissen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Pc-geheugen Te Wissen
Hoe Het Pc-geheugen Te Wissen

Video: Hoe Het Pc-geheugen Te Wissen

Video: Hoe Het Pc-geheugen Te Wissen
Video: How computer memory works - Kanawat Senanan 2024, April
Anonim

Terwijl de computer draait, worden er voortdurend verschillende bestanden op de harde schijf aangemaakt. Sommige zijn tijdelijk en worden vervolgens verwijderd, maar andere blijven en verstoppen de schijfruimte. Om van deze rommel af te komen, moet u het geheugen van uw pc wissen.

Hoe het pc-geheugen te wissen
Hoe het pc-geheugen te wissen

instructies:

Stap 1

Bestandsprullenbak verschijnt niet alleen vanwege de activiteit van de gebruiker zelf, maar ook van de computer. Dit gebeurt als gevolg van het gebruik van een internetbrowser, het maken van andere tekstdocumenten, het scannen van antivirusprogramma's, enz. Bestanden zijn gewichtloos, nemen kostbare schijfruimte in beslag en verstoren de normale werking van de computer.

Stap 2

Er zijn twee manieren om het pc-geheugen te wissen: met een speciaal programma of alleen. De tweede optie is goed voor gevorderde gebruikers die begrijpen welke bestanden kunnen worden verwijderd zonder de integriteit van het besturingssysteem in gevaar te brengen.

Stap 3

Als u besluit het opschonerprogramma te vertrouwen, biedt Windows deze mogelijkheid in het standaardsoftwarepakket. Ga naar "Start" -> "Alle programma's" -> "Systeemwerkset" of "Systeem en beveiliging" -> "Beheer" -> "Schijfruimte vrijmaken".

Stap 4

Houd er rekening mee dat het standaard reinigingsprogramma geen instellingen heeft, dus als je het start, zie je alleen een schuifregelaar op het scherm die het percentage telt. Het is logisch om aanvullende software te gebruiken, bijvoorbeeld het gratis CCleaner-programma, waarmee u de parameters kunt wijzigen en ook de geschiedenis van zoekopdrachten in het virtuele netwerk kunt verwijderen.

Stap 5

Kies de tweede methode voor zelfreiniging als je zeker wilt zijn van het resultaat. Dan heb je kennis nodig over de soorten ongewenste bestanden en waar je ze moet zoeken. De eerste verzameling "afval" is natuurlijk "Prullenbak". Bestanden worden ernaar verzonden nadat u de opdracht Verwijderen hebt geselecteerd, zodat ze nog steeds schijfruimte in beslag nemen. Klik op "Prullenbak leegmaken".

Stap 6

Verwijder de tijdelijke internetbestanden, maar bekijk ze eerst goed. Elke keer dat u een nieuwe site opent, een bladwijzer maakt of een wachtwoord invoert, wordt de informatie opgeslagen. Bepaal welke virtuele pagina's je nog gaat bezoeken. U kunt ze herkennen aan de bestandsnaam en om de hele lijst te zien, opent u de interneteigenschappen.

Stap 7

Verwijder documenten met de chk-extensie die verschijnen als gevolg van de antivirus. Omdat dit programma dagelijks werkt, worden ze ook permanent aangemaakt en bevinden ze zich in de hoofddirectory van de harde schijf. Daarnaast zijn er ook verschillende rapporten zoals log, txt, enz., die veel ruimte in beslag nemen - ze moeten ook worden verwijderd.

Stap 8

Zodra u een programma opent, genereert het systeem onmiddellijk tijdelijke bestanden. Ze verdwijnen meestal vanzelf zodra u ze sluit, maar blijven in het geval van een crash of abnormale beëindiging. Hun repository is de hoofdmap of de overeenkomstige sectie in de map Program Files.

Stap 9

Controleer geback-upte documenten, deze bevatten het "~"-pictogram en de extensie old, bak, enz. in hun naam. Let op de tijd en datum van aanmaak, verwijder alleen oude bestanden, anders kunt u een onvoltooid proces binnendringen en daardoor uw computer beschadigen.

Aanbevolen: