Hoe Tekst Uit Te Rekken In Word

Inhoudsopgave:

Hoe Tekst Uit Te Rekken In Word
Hoe Tekst Uit Te Rekken In Word

Video: Hoe Tekst Uit Te Rekken In Word

Video: Hoe Tekst Uit Te Rekken In Word
Video: Настройка параметров страницы и абзацев в Microsoft Word 2024, April
Anonim

De Microsoft Office Word-tekstverwerker heeft misschien wel de meest geavanceerde tekstopmaaktools van alle populaire teksteditors. Het heeft met name de mogelijkheid om tekst op verschillende manieren horizontaal en verticaal uit te rekken. De eenvoudigste manier om dit te doen is door de lettergrootte te vergroten, maar als deze optie om de een of andere reden niet geschikt is, kunt u andere functies van Word gebruiken.

Hoe tekst uit te rekken in Word
Hoe tekst uit te rekken in Word

Noodzakelijk

Tekstverwerker Microsoft Office Word 2007 of 2010

instructies:

Stap 1

Om tekst uit te rekken over de regels van alinea's in uw document, lijnt u deze uit met de breedte - "volledige uitvulling". Om dit te doen, selecteert u eerst alle tekst (Ctrl + A) of het gewenste fragment en drukt u vervolgens op de toetsencombinatie Ctrl + J of klikt u op het vierde pictogram in de onderste rij van de opdrachtgroep Alinea op het tabblad Start. Word zal dan de alinea's opmaken door waar mogelijk de spaties tussen woorden te vergroten. Hierdoor neemt het totale aantal regels en pagina's in het document niet toe.

Stap 2

Als u de tekst verticaal moet uitrekken, vergroot u de regelafstand die in uw document wordt gebruikt. Om dit te doen, moet u ook de hele of een deel van de tekst selecteren. Nadat u dit hebt gedaan, opent u de vervolgkeuzelijst die is gekoppeld aan de knop "Spacing" in dezelfde groep "Alinea" -opdrachten - deze wordt rechts van de in de vorige stap beschreven. Selecteer in de lijst een van de zes voorgestelde opties of open een venster voor het handmatig instellen van de gewenste waarde door op de regel "Andere opties voor regelafstand" te klikken. Als u deze parameter wijzigt, verandert het aantal regels in het document niet, maar worden ze over meer pagina's uitgerekt.

Stap 3

Als u zowel de huidige uitlijning als de regelafstand voor het uitrekken van de tekst wilt behouden, kunt u de verhoudingen van de letters wijzigen - ze breder maken, terwijl de hoogte behouden blijft. Om dit te doen, selecteert u het gewenste stuk tekst en klikt u op het kleine pictogram op het tabblad "Home" rechts van de naam van de opdrachtgroep "Lettertype" - het opent een apart instellingenvenster van twee tabbladen. U kunt dit venster ook oproepen met de "sneltoetsen" Ctrl + D.

Stap 4

Ga naar het tabblad "Geavanceerd" en selecteer in de vervolgkeuzelijst naast het opschrift "Schaal" een waarde van 150% of 200%. Als deze twee opties niet bij u passen, gebruikt u de vervolgkeuzelijst op de volgende regel - "Interval". Stel het in op "Sparse" en selecteer vervolgens een geschikte afstand tussen letters in alinea's - hiervoor is er een venster rechts van de vervolgkeuzelijst. Klik ten slotte op de knop OK.

Aanbevolen: