Hoe Tekst In Woord Uit Te Rekken

Inhoudsopgave:

Hoe Tekst In Woord Uit Te Rekken
Hoe Tekst In Woord Uit Te Rekken

Video: Hoe Tekst In Woord Uit Te Rekken

Video: Hoe Tekst In Woord Uit Te Rekken
Video: 🔥✅🔥 Как написать текст поверх линий в Word? / How to write text over lines in Word ... 2024, Mei
Anonim

Soms wordt het bij het opstellen van documenten nodig om de tekst zo te rangschikken dat de maximale ruimte op het vel visueel wordt gevuld met behoud van het volume van wat er is geschreven. Om tekst in Word uit te rekken, komt een heel arsenaal aan opmaakhulpmiddelen om de gebruiker te helpen.

Hoe tekst in woord uit te rekken
Hoe tekst in woord uit te rekken

instructies:

Stap 1

De eerste manier om tekst in Word uit te rekken, is door de inspringing van de tekst aan beide zijden te verkleinen. Het gaat om de breedte van de lijnen. Om de randen van de tekst uit te breiden, verplaatst u de corresponderende schuifregelaars boven aan de liniaal die de breedte van de werkpagina aangeven. Wanneer u er met de muis overheen beweegt, ziet u tooltips:

• Inspringing van de eerste regel;

• Inspringen naar links;

• Rechts inspringen.

Stap 2

De tweede manier om tekst in Word uit te rekken, is door de regelafstand te vergroten. Om dit te doen, selecteert u de gehele of een deel van de tekst, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u de opdracht "Alinea" in het vervolgkeuzemenu. In het midden van het nieuwe voorkeurenvenster ziet u het veld "Interval". Vul de aangepaste velden in en de tekst in uw document zal zich over de pagina uitstrekken. In hetzelfde instellingenvenster kunt u de hoeveelheid tekstinspringing specificeren als, om wat voor reden dan ook, het verplaatsen van de schuifregelaars langs de liniaal niet het gewenste resultaat gaf.

Stap 3

De derde manier om tekst in Word uit te rekken, is door het lettertype zelf op te maken, zodat het breder wordt terwijl het dezelfde grootte behoudt. Om dit te doen, selecteert u de tekst die u wilt uitrekken, opent u de vervolgkeuzelijst met opdrachten met de rechtermuisknop en gaat u naar de parameter "Lettertype". Open het tabblad "Interval" in het venster dat verschijnt. Selecteer in de parameter met dezelfde naam "Sparse" en plaats indien nodig een specifieke waarde van sparsity in het veld ernaast. Klik OK.

Aanbevolen: