De Schermgrootte Van Een Video Wijzigen

Inhoudsopgave:

De Schermgrootte Van Een Video Wijzigen
De Schermgrootte Van Een Video Wijzigen

Video: De Schermgrootte Van Een Video Wijzigen

Video: De Schermgrootte Van Een Video Wijzigen
Video: Wijzigen keuze video afbeelding 2024, April
Anonim

Om video's op de meeste mobiele apparaten af te spelen, moet u de afbeelding verkleinen zodat de zwakkere processor van de telefoon of speler het bestand correct kan verwerken en uitvoeren. Er zijn speciale videobewerkingsprogramma's om het formaat van video's te wijzigen.

De schermgrootte van een video wijzigen
De schermgrootte van een video wijzigen

instructies:

Stap 1

Een van de meest voorkomende hulpprogramma's voor videobewerking is VirtualDub vanwege zijn kleine formaat en brede functionaliteit. Download het VirtualDub-archief van de officiële website van het programma en pak het uit met een archiveringsprogramma (WinRAR of WinZIP).

Stap 2

Ga naar de uitgepakte map en voer virtualdub.exe uit. Selecteer in het geopende venster het menu Bestand - Video openen. Geef het pad op naar het videobestand dat u wilt verkleinen. Wacht tot het klaar is met openen en weergeven in het spelervenster.

Stap 3

Ga naar het tabblad Video - Filters bovenaan het venster. Klik in het menu dat verschijnt op de knop Toevoegen. Klik in de lijst met beschikbare filters op formaat wijzigen en vervolgens op OK.

Stap 4

Geef in het menu Filter formaat wijzigen de nieuwe breedte- en hoogteparameters voor het videobeeld op. Als u het bestand op uw apparaat wilt afspelen, past u deze instellingen aan volgens de schermresolutie. Als het scherm bijvoorbeeld een resolutie van 176x220 heeft, is de waarde voor breedte 176 en voor hoogte 220. U kunt de breedte en hoogte van het scherm vinden in de specificatie voor uw apparaat, in de gebruiksaanwijzing en op internet door de modelnaam in de zoekopdracht in te voeren.

Stap 5

Klik na het maken van alle instellingen op Ok. Ga naar het tabblad Bestand - Opslaan om de toegepaste parameters op te slaan. De afbeelding wordt verkleind.

Stap 6

Er zijn veel andere converters beschikbaar om de videogrootte te verkleinen. Bijvoorbeeld de Format Factory-app. Het programma heeft veel voorinstellingen voor verschillende schermen, heeft de mogelijkheid om de gewijzigde video op te slaan in verschillende formaten, waaronder mp4 en 3gp, die het meest voorkomen op mobiele apparaten. Door het bestandsformaat te wijzigen, kunt u de grootte verkleinen, wat belangrijk is voor telefoons en spelers met een kleine hoeveelheid geheugen.

Aanbevolen: