Hoe De Schermgrootte Te Bepalen

Inhoudsopgave:

Hoe De Schermgrootte Te Bepalen
Hoe De Schermgrootte Te Bepalen

Video: Hoe De Schermgrootte Te Bepalen

Video: Hoe De Schermgrootte Te Bepalen
Video: Ontbinden in factoren - Hoe werkt de product-som-methode? (havo/vwo 2) - WiskundeAcademie 2024, April
Anonim

Als u nadenkt over de fysieke afmetingen van uw beeldscherm, is het u waarschijnlijk opgevallen dat er geen markeringen op staan met de nodige informatie. Het is echter heel eenvoudig om de afmetingen van het scherm te achterhalen.

Hoe de schermgrootte te bepalen
Hoe de schermgrootte te bepalen

instructies:

Stap 1

Een van de mogelijkheden is om een beschrijving van het monitor-, tv- of laptopmodel op internet te zoeken. Ga hiervoor naar de website van de fabrikant van uw apparaat en zoek uw model op in de lijst met gefabriceerde producten. De technische kenmerken geven noodzakelijkerwijs de grootte van het scherm aan, die meestal wordt gemeten in inches (bijvoorbeeld 14 ", 15, 4", 17 ", 21", enz.). Als u de website van de fabrikant niet kunt vinden, gaat u naar de website van een grote online winkel voor huishoudelijke en computerapparatuur en bekijkt u de informatie over het apparaat in de modelbeschrijving.

Stap 2

Een andere manier is om het scherm zelf op te meten met een meetlint. De grootte wordt meestal diagonaal gemeten. Plaats het meetlint op het werkgebied van het scherm en meet de afstand van de rechter benedenhoek naar de linkerbovenhoek, of vice versa. Als er geen inch-schaal op de band staat, deelt u het resulterende cijfer door 2,54 (1 inch = 2,54 cm) en u krijgt de schermgrootte in conventionele meting. Uit metingen bleek bijvoorbeeld dat de diagonaal van het scherm 39, 11 cm is. Als je dit cijfer deelt door 2, 54, kom je erachter dat de schermgrootte 15, 4 is.

Aanbevolen: