Thuis Wifi Makenwi

Inhoudsopgave:

Thuis Wifi Makenwi
Thuis Wifi Makenwi

Video: Thuis Wifi Makenwi

Video: Thuis Wifi Makenwi
Video: Hoe installeer je Wifi wel goed? 2024, Mei
Anonim

Er zijn verschillende methoden die u kunt gebruiken om uw eigen wifi-netwerk thuis te creëren. De goedkoopste en meest rationele daarvan is om een geschikte wifi-adapter aan te sluiten en te configureren.

Thuis wifi makenwi
Thuis wifi makenwi

Het is nodig

Wi-Fi-adapter

instructies:

Stap 1

Selecteer een Wi-Fi-adapter die de draadloze toegangspuntmodus ondersteunt. Lees de instructies voor het apparaat voordat u het aanschaft. Zorg ervoor dat het de Soft + AP-modus ondersteunt.

Stap 2

Sluit de gekochte wifi-adapter aan op het USB- of PCI-slot van het moederbord. Zet uw computer aan. Installeer de software voor deze wifi-adapter. In dit geval is dit het ASUS WLAN-hulpprogramma. Start uw pc opnieuw op om de apparaatinstellingen toe te passen.

Stap 3

Maak en configureer een internetverbinding. Zorg ervoor dat deze actief is. Uiteraard zorgt dit item voor de aanwezigheid van een kabelverbinding met internet op de computer waarop de wifi-adapter is geïnstalleerd.

Stap 4

Voer het geïnstalleerde programma uit. Selecteer het configuratiemenu. Open nu het SoftAP-tabblad om de adapter in AP-modus te configureren. Activeer het item Soft AP-modus door het vakje naast de bijbehorende inscriptie aan te vinken.

Stap 5

Vink nu in het veld Internet het vakje aan naast ICS inschakelen. Zoek onderaan het scherm de naam van uw internetverbinding. Verplaats het met de cursor naar het internetveld. Klik op de knop Toepassen om de instellingen voor dit menu op te slaan.

Stap 6

Open nu het WPS-menu. Klik op het tabblad Status. Zorg ervoor dat uw draadloze toegangspunt actief is. Ga naar het tabblad Toegangscontrole. In dit menu moet u de waarden instellen van de MAC-adressen van de netwerkadapters die toegang hebben tot uw toegangspunt. Zet de laptop aan en druk op de toetsen Win en R. Voer in het geopende venster de opdracht cmd in.

Stap 7

Typ nu in het nieuwe menu ipconfig / all en druk op de Enter-toets. Zoek en noteer de waarde voor het MAC-adres van de draadloze adapter. Voer nu deze waarde in het veld Toegangscontrolelijst in. Stel de Accept-parameter in voor dit MAC-adres.

Stap 8

Volg dezelfde procedure om andere apparaten toegang te geven tot uw wifi-netwerk. Klik op de knop Toepassen om de wijzigingen op te slaan.

Aanbevolen: