Moet Ik Een Computertechnicus Thuis Bellen?

Inhoudsopgave:

Moet Ik Een Computertechnicus Thuis Bellen?
Moet Ik Een Computertechnicus Thuis Bellen?
Anonim

Denk een paar keer na voordat u een computertechnicus bij u thuis belt. Misschien bent u zelf in staat om enkele van de meest voorkomende manipulaties uit te voeren, waardoor uw computer weer werkt zoals voorheen.

Moet ik een computertechnicus thuis bellen?
Moet ik een computertechnicus thuis bellen?

Dus je computer begon op de een of andere manier verkeerd te werken. De snelheid van het werk werd langzamer, begon sterk te vertragen, het besturingssysteem begon langer te laden, programma's begonnen langer te draaien, enz. En om de situatie te verhelpen, bel je natuurlijk een computerwizard, maar is dit nodig? Laten we eens kijken welke acties de wizard uitvoert tijdens de reparatie van uw computer.

Ongebruikte programma's verwijderen

De meeste gebruikers zijn niet erg goed thuis in de fijne kneepjes van het installeren van verschillende programma's. Heel vaak letten mensen bij het installeren van een programma niet op de verschillende soorten selectievakjes die standaard actief zijn. Als u dit selectievakje niet uitschakelt, zijn een of zelfs meerdere programma's op de computer geïnstalleerd met het hoofdprogramma, wat absoluut geen zin heeft, maar ze laden RAM en gebruiken processorbronnen. Dit vertraagt ​​uw computer.

Meestal gebeurt dit bij het installeren van allerlei gratis programma's, met name antivirussen, browsers, enz. De gebruiker besteedt gewoon geen aandacht aan dergelijke kleinigheden, drukt verder op de knop en verstopt vervolgens, zonder het te beseffen, zijn computer met ongewenste programma's.

Dit is gewoon de hand van de meester. De wizard verwijdert dergelijke programma's via Taakbeheer. Dit maakt niet alleen een deel van de vrije ruimte op de harde schijf vrij, maar ook het RAM, en de belasting van de bezitter wordt minder, waardoor de computer sneller begint te werken.

Onnodige programma's uitsluiten van opstarten

Is het je opgevallen dat een nieuwe computer direct na aankoop snel opstart en na verloop van tijd steeds langzamer laadt? Dit komt door het feit dat het na het installeren van een programma meestal naar het opstarten gaat, d.w.z. zo'n programma wordt samen met het besturingssysteem geladen en draait op de achtergrond, waardoor het RAM-geheugen en de processorbronnen worden gevuld.

Programma's doen dit voor een snellere start, maar tegelijkertijd is het systeem bevuild en dus vertraagd.

De wizard verwijdert eenvoudigweg onnodige programma's bij het opstarten en de computer begint veel sneller te werken.

Het register opschonen van onnodige en tijdelijke bestanden

Een procedure zoals het opschonen van het register is verplicht en elke wizard voert deze eenvoudige manipulaties uit.

Het is waar dat dit de situatie niet altijd redt, deze procedure kan alleen helpen als uw computer te veel draait, als de computer een ongelooflijke hoeveelheid ongewenste bestanden heeft die de normale werking van het systeem verstoren.

Maar als je het register optimaliseert, kan dit leiden tot een prestatieverbetering van 30 procent, wat een uitstekende indicator is.

De wizards worden meestal opgeschoond en geoptimaliseerd door programma's van derden, zoals CCleaner of RegOrganizer. U kunt deze procedure ook uitvoeren met de ingebouwde hulpprogramma's, maar de eerste optie heeft de voorkeur.

Antivirusscan

Welnu, als onderdeel van het repareren van uw computer, voert de wizard deze uit met een antivirusprogramma. Wat de meest nutteloze procedure is.

Gratis antivirusprogramma's zijn niet alleen nutteloos; ze kunnen niet eens de helft van de moderne virussen vinden, maar ook schadelijk. Antivirus dat constant in processen vastloopt, kan tot de helft van het RAM-geheugen en de processorbronnen vullen. Als alternatief moet het antivirusprogramma onmiddellijk na de scan worden verwijderd.Maar in dit geval, wanneer u het antivirusprogramma opnieuw installeert, wordt de kans op het vinden en verwijderen van schadelijke programma's verder verkleind.

Dit is waarschijnlijk alles wat de gemiddelde computerwizard u kan bieden. En als u een doel stelt en een paar uur tijd doorbrengt, kunnen dergelijke eenvoudige handelingen worden uitgevoerd door iedereen die een beetje bekend is met de computer.

Populair per onderwerp