De Hoeveelheid Inkt In De Printer Controleren?

Inhoudsopgave:

De Hoeveelheid Inkt In De Printer Controleren?
De Hoeveelheid Inkt In De Printer Controleren?

Video: De Hoeveelheid Inkt In De Printer Controleren?

Video: De Hoeveelheid Inkt In De Printer Controleren?
Video: How to Replace Ink Cartridges in the Canon® PIXMA® TR-8520, TR-7520, TR-7820, TS-6120 Printers 2024, Mei
Anonim

Voor elke gebruiker van een personal computer is een printer een noodzakelijk apparaat. Vooral voor degenen die documenten of foto's afdrukken. Bij het afdrukken van foto's gaat altijd veel inkt verloren. En vaak sta je voor een keuze: wel of niet de volgende batch foto's opsturen om af te drukken. Het kan immers zijn dat de foto's naar de printer worden gestuurd en dat de inkt op is. En de foto's werden afgedrukt met het huwelijk.

De hoeveelheid inkt in de printer controleren?
De hoeveelheid inkt in de printer controleren?

Het is nodig

beheerdersrechten

instructies:

Stap 1

Hoe de hoeveelheid verf controleren? Helaas heeft het Windows-besturingssysteem geen universele manier om het inktniveau in een printer te controleren. Het hangt allemaal af van het model van uw apparaat. Het eerste dat u kunt doen, is het paspoort van uw printer en de bijbehorende documentatie lezen. Daar worden in de regel methoden voorgeschreven om het verfniveau te controleren.

Stap 2

U kunt zelf de hoeveelheid verf zien, zonder de documenten te lezen. Als uw model deze optie biedt, dan kunt u deze vinden in de "Eigenschappen". Ga naar het Configuratiescherm om het menu Start te bekijken. Selecteer vervolgens het tabblad Printers rechtstreeks vanuit het Configuratiescherm of vanuit het tabblad Hardware en geluiden. Wanneer het printervenster wordt geopend, dubbelklikt u met de linkermuisknop op uw printerpictogram.

Stap 3

Selecteer in de lijst die wordt geopend de optie "Eigenschappen". Een venster met de parameters van uw printer wordt voor u geopend. Klik op het tabblad Kleurbeheer. Dit tabblad moet informatie bevatten over het verfniveau. Als deze informatie niet beschikbaar is, geeft het apparaatprogramma geen voorbeeld van het inktniveau in de printer.

Stap 4

Dan blijft het focussen op de kwaliteit van het afgedrukte document. Als de afbeelding vaag is of niet volledig wordt afgedrukt, of als er een witte lijn in het midden van het vel zit, weet u zeker dat de inkt in de printer bijna op is. Daarom moet u deze bijvullen of een nieuwe cartridge kopen. Veel printermodellen worden geleverd met schijven die software bevatten waarmee u in realtime kunt zien hoeveel inkt er nog in de printer zit. Installeer daarom dit hulpprogramma vanaf de schijf en de bijbehorende stuurprogramma's voordat u gaat afdrukken.

Aanbevolen: