Hoe Kom Je Erachter Hoeveel Inkt Er Nog In De Printer Zit?

Inhoudsopgave:

Hoe Kom Je Erachter Hoeveel Inkt Er Nog In De Printer Zit?
Hoe Kom Je Erachter Hoeveel Inkt Er Nog In De Printer Zit?

Video: Hoe Kom Je Erachter Hoeveel Inkt Er Nog In De Printer Zit?

Video: Hoe Kom Je Erachter Hoeveel Inkt Er Nog In De Printer Zit?
Video: Make Sponge Refillable Cartridges for Canon PG-245 CL-246 PG-240 CL-241 2024, Mei
Anonim

Bij actief gebruik van een inkjetprinter begint de inkt snel op te raken. Daarom is het erg belangrijk om het inktniveau te volgen, anders kan het afdrukken op het meest ongelegen moment eindigen. Om de status van cartridges te controleren, zijn er speciale programma's die bij het printerstuurprogramma worden geleverd.

Hoe kom je erachter hoeveel inkt er nog in de printer zit?
Hoe kom je erachter hoeveel inkt er nog in de printer zit?

Het is nodig

schijf met stuurprogramma's van de printer

instructies:

Stap 1

Het is onmogelijk om het inktniveau te weten door alleen vanaf de zijkant naar de cartridge te kijken. Het allereerste teken dat de inkt bijna op is, zijn wazige en slecht bedrukte gebieden.

Stap 2

Apparaten met een eigen display hebben een overeenkomstig item in de instellingen. In Epson-printers moet u bijvoorbeeld op de knop "Instellen" klikken en "Inktniveaus" selecteren. Het display geeft dan het resterende inktniveau weer.

Stap 3

In Windows kan de status van inktcartridges worden bekeken met behulp van het programma Status Monitor, dat bij het apparaat wordt geleverd op de stuurprogrammaschijf.

Open de Status Monitor door met de linkermuisknop op het printerpictogram in de taakbalk te dubbelklikken. Er wordt een grafiek geopend met de hoeveelheid inkt in de cartridges.

Stap 4

Om het inktniveau in cartridges van HP te bepalen, is er ook een speciaal programma. Klik op de knop "Start", selecteer "Alle programma's" - "HP", klik op de map met de naam van het HP-product. Klik op het tabblad Geschatte inktniveaus, waar een grafiek wordt weergegeven met de geschatte inktniveaus in de cartridge.

Stap 5

Het controleren van inkt in Canon-apparaten gaat op dezelfde manier door op het printerpictogram in de taakbalk te klikken.

Stap 6

Als u cartridges van "derde partijen" hebt gekocht (van een andere fabrikant), kan de software het exacte tonerniveau niet bepalen. In de regel is het oppervlak van dergelijke cartridges gemaakt van doorschijnend plastic, zodat de hoeveelheid resterende inkt kan worden bekeken door het apparaat uit de printer te halen.

Aanbevolen: