Inkt Bijvullen In Een Canon-printer

Inhoudsopgave:

Inkt Bijvullen In Een Canon-printer
Inkt Bijvullen In Een Canon-printer

Video: Inkt Bijvullen In Een Canon-printer

Video: Inkt Bijvullen In Een Canon-printer
Video: Refill Canon ink 2024, Mei
Anonim

Inkjetprinters zijn, ondanks enige veroudering, nog steeds erg populair. Een belangrijke rol hierin wordt gespeeld door de mogelijkheid om zelf cartridges bij te vullen. Elke keer dat de inkt opraakt, kunt u veel geld besparen door een cartridge opnieuw te vullen met inkt in plaats van een nieuwe te kopen. Je kunt een fles inkt kopen die lang meegaat. U kunt ook besparen op het afdrukken van foto's. Je kunt een paar flesjes gekleurde inkt kopen en de foto's zelf afdrukken.

Inkt bijvullen in een Canon-printer
Inkt bijvullen in een Canon-printer

Het is nodig

  • - Een computer;
  • - Canon-printer;
  • - inkt;
  • - patroon;
  • - spuit.

instructies:

Stap 1

Het proces van het bijvullen van cartridges zal worden bekeken aan de hand van het voorbeeld van een Canon-printer. Wanneer u inkt voor een printer koopt, let er dan op of uw model een van de printermodellen is waarvoor de inkt is ontworpen. U moet speciaal voor uw model inkt kopen, anders wordt de afdruk van de bestanden onjuist.

Stap 2

Zet uw computer aan. Nadat het besturingssysteem is geladen, drukt u op de aan/uit-knop op de printer. Wacht een paar seconden om te starten. Open vervolgens de printerkap, waarna de printkopwagen begint te bewegen. Wacht tot het stopt. Wanneer de printkop stilstaat, verwijdert u de cartridge uit de sleuf. Om dit te doen, trekt u het gewoon voorzichtig naar u toe.

Stap 3

Leg een paar kranten in het gebied waar u de cartridge gaat bijvullen, zodat niets vuil wordt. Voor deze procedure heeft u een spuit en naald nodig. De capaciteit van de spuit maakt niet uit. Trek ongeveer 5 ml in de spuit. inkt. Houd de cartridge vast met de printkop naar u toe gericht. Steek de naald lichtjes in de printkop. Het is niet nodig om krachtig te injecteren. Het belangrijkste is om een beetje te knijpen. Gebruik nu, beetje bij beetje, een spuit om inkt in de patroon te injecteren.

Stap 4

Als u een kleurencartridge bijvult, moet u daar verschillende inktkleuren invoeren. Elke printkop heeft zijn eigen kleur, volgens welke de inkt moet worden geïnjecteerd. Nadat de cartridge vol inkt is, plaatst u deze terug in het compartiment. Om dit te doen, plaatst u eenvoudig de cartridge in de sleuf en drukt u een beetje totdat u een klik hoort. Een klikkend geluid geeft aan dat de cartridge is vergrendeld. Sluit de printerkap.

Stap 5

Open de printersoftware en reset de inktniveausensor. Als u dit niet doet, geeft het systeem de resterende inkt in de cartridge onjuist weer en kan het geen meldingen geven over een laag inktniveau.

Aanbevolen: