Een Printer Aansluiten Via Een Router

Inhoudsopgave:

Een Printer Aansluiten Via Een Router
Een Printer Aansluiten Via Een Router

Video: Een Printer Aansluiten Via Een Router

Video: Een Printer Aansluiten Via Een Router
Video: How to Connect Printer to WiFi Router | Convert Any Printer To WiFi Printer using Ethernet Port 2024, April
Anonim

Het komt zelden voor dat een kantoor-LAN zonder printer of MFP moet. Voor een succesvolle werking van deze apparaten moeten ze correct zijn aangesloten en geconfigureerd. Er zijn verschillende manieren om dit proces te volbrengen.

Een printer aansluiten via een router
Een printer aansluiten via een router

Het is nodig

Netwerk kabel

instructies:

Stap 1

Selecteer eerst uw printer. In dit geval moet je een apparaat kiezen dat niet is aangesloten op een stationaire computer of laptop, maar op een netwerkhub of router (router). Koop de uitrusting van uw keuze.

Stap 2

Sluit de LAN (Ethernet)-poort van de router met een netwerkkabel aan op de printer. Het laatste apparaat maakt op zijn beurt verbinding met de computer. Gebruik hiervoor een USB naar USB-B (vierkante connector) adapterkabel.

Stap 3

In deze situatie kunt u de printer nog niet gebruiken. Installeer eerst stuurprogramma's voor een specifiek printermodel op alle computers waarmee u deze netwerkapparatuur wilt gebruiken.

Stap 4

Ten tweede, stel uw printer zo in dat u er niet constant op het netwerk naar hoeft te zoeken. Open de printerinstellingen op een computer die er rechtstreeks via een kabel op is aangesloten.

Stap 5

Stel deze apparatuur in op een statisch (permanent) IP-adres. Het wordt aanbevolen om de adressen te gebruiken van de zone waarin andere computers en laptops zich bevinden. Die. alleen de vierde segmenten moeten verschillend zijn in alle IP-adressen op het netwerk. Wanneer deze functie is geactiveerd, heeft de printer een vast IP-adres, zelfs als de DHCP-functie is ingeschakeld in de routerinstellingen.

Stap 6

Wijzig de netwerknaam om het gemakkelijker te maken om de printer voor de eerste keer te vinden. Dit voorkomt verwarring tussen vergelijkbare apparaten.

Aanbevolen: