Epson-cartridges Bijvullen

Inhoudsopgave:

Epson-cartridges Bijvullen
Epson-cartridges Bijvullen

Video: Epson-cartridges Bijvullen

Video: Epson-cartridges Bijvullen
Video: 5 Epson Secrets onthuld! Originele cartridge navullen en altijd gratis printen! 2024, Mei
Anonim

Het bijvullen van cartridges betekent het op nul zetten of vervangen van de chipset en deze vullen met inkt of toner, afhankelijk van het type afdrukapparaat, namelijk inkjet en laser.

Epson-cartridges bijvullen
Epson-cartridges bijvullen

Noodzakelijk

een set voor het bijvullen van Epson cartridges

instructies:

Stap 1

Bepaal uw patroonmodel. Het is meestal geschreven op een speciale sticker die op de achterkant van het afdrukapparaat is geplakt. Koop een speciale kit voor het bijvullen van cartridges volgens uw printermodel - deze worden verkocht in computerwinkels, maar ook op verschillende plaatsen waar kopieerapparaten en aanverwante producten worden verkocht. Ze kunnen ook worden gekocht in de Bayard-winkel, als er een in uw stad is.

Stap 2

Let op: laserprinters worden nagevuld met poederinkt - toner, en inkjetprinters - met speciale inkt. Meestal bevatten dergelijke kits een nieuwe chip en toner (inkt), in sommige gevallen zijn er speciale chipprogrammeurs te koop. Sommige kits hebben ook verschillende inktkleuren en soms kom je monochrome opties tegen.

Stap 3

Lees na aanschaf van een navulset zorgvuldig de instructies voor het vervangen van de cartridge-chip. Volg het zorgvuldig als u schade aan uw cartridge en printer wilt voorkomen. Demonteer daarna uw cartridge, als deze van een laserprinter is, reinig de container van tonerresten en reinig de onderdelen van bezonken inkt met een zachte, pluisvrije doek.

Stap 4

Houd er rekening mee dat toner stoffen bevat die gevaarlijk zijn voor het leven en de gezondheid, laat het niet in contact komen met uw gezicht, ogen en luchtwegen. Doe toner in een container, ongeveer 10% minder dan wat u zou moeten doen, zet de cartridge weer in elkaar. Schud hem heen en weer, installeer hem in uw printer en druk een testpagina af.

Stap 5

Flash of vervang de chip van de inkjetcartridge, reinig de inktcontainer, vul deze opnieuw met inkt, sluit hem, installeer hem in de cartridge en druk testpagina's af. Als u foto's afdrukt, gebruik dan geen inkjetcartridges die vaak worden bijgevuld - dit zal de kwaliteit van de foto's merkbaar beïnvloeden.

Aanbevolen: