Hoe Het 3G-, 4G-signaal In Afgelegen Nederzettingen Snel En Goedkoop Te Versterken?

Hoe Het 3G-, 4G-signaal In Afgelegen Nederzettingen Snel En Goedkoop Te Versterken?
Hoe Het 3G-, 4G-signaal In Afgelegen Nederzettingen Snel En Goedkoop Te Versterken?

Video: Hoe Het 3G-, 4G-signaal In Afgelegen Nederzettingen Snel En Goedkoop Te Versterken?

Video: Hoe Het 3G-, 4G-signaal In Afgelegen Nederzettingen Snel En Goedkoop Te Versterken?
Video: Репитер из китая. Обзор усилителя сигнала сотовой связи и интернета. 4G-3G-2G 2024, April
Anonim

Voor stadsbewoners is het onderwerp traag 3G-internet misschien niet relevant. Netwerkgebruikers die in afgelegen nederzettingen wonen, hebben echter heel vaak met dit probleem te maken. En in de datsja's van stadsbewoners is het 3G-signaal meestal niet zo goed. Ondertussen kan het probleem van traag internet in dorpen en steden zeer snel, eenvoudig en goedkoop worden opgelost.

Versterking van het 3G-, 4G-signaal
Versterking van het 3G-, 4G-signaal

Het versterken van het 3G, 4G signaal is eigenlijk niet zo moeilijk. Er zijn verschillende manieren om de communicatie in het land of in het dorp te verbeteren. Dit kan door:

  • verandering van de mobiele operator;
  • het afstemmen van de modem zelf.

Om de situatie met traag internet op te lossen, kunt u ook een speciale 3G-internetbooster gebruiken, extern of intern. Het gebruik van dergelijke apparatuur kan zelfs een heel goed effect hebben.

Hoe de juiste operator te kiezen?

De torens van mobiele operators in ons land staan extreem ongelijk. Om erachter te komen welk signaal van welk bedrijf in een bepaald gebied het sterkst is, moet je eerst naar speciale dekkingskaarten kijken. Ze zijn beschikbaar voor elke populaire operator. Je kunt kaarten vinden op de officiële websites van de mobiele providers zelf. Volgens veel internetgebruikers wordt het signaal van de Megafon-operator het best ontvangen in afgelegen gebieden. Maar in sommige gevallen kan communicatie van andere bedrijven natuurlijk het beste zijn.

versterking van 3 g-signaal in het land
versterking van 3 g-signaal in het land

Om erachter te komen welk signaal in een bepaald gebied beter wordt ontvangen, kunt u dat natuurlijk niet alleen met behulp van kaarten. Wie het internet voor onder meer zomerbewoners en plattelandsbewoners wil versterken, moet aan de buren vragen welke operator hun voorkeur heeft.

Versterking van het 3G-, 4G-signaal: modeminstellingen

Om de 3G-modem zelf beter te laten werken, moet u een paar wijzigingen aanbrengen in de instellingen. Om dit te doen, hoeft u alleen maar het programma te openen dat bij het apparaat is geleverd en naar het tabblad "Netwerkinstellingen" te gaan. Selecteer vervolgens het item "Alleen 3G" en plaats een vinkje voor de regel "Automatisch".

Versterking van het 3G-signaal in het land of in het dorp met behulp van een antenne

Antennes die zijn ontworpen om een 3G-signaal te versterken, zijn intern en extern. Het eerste type apparatuur is goedkoper en gemakkelijker te installeren. Externe antennes zijn duurder en moeilijker te monteren.

antenne voor het versterken van 3 g signaal
antenne voor het versterken van 3 g signaal

Binnenmodellen kunnen een goede 3G-, 4G-signaalversterking bieden door ze eenvoudig op de vensterbank te installeren. Onlangs zijn paraboolantennes van dit type erg populair geworden. De modem erin is in focus aangesloten op een speciale connector. Verder is de structuur via de USB-stekker verbonden met een laptop of computer. De interne antennes verdienen echt goede recensies van consumenten. Ze versterken het signaal heel goed. Maar alleen als de toren van de operator in de buurt is.

In zeer afgelegen dorpen is de beste optie om het internet te versnellen natuurlijk een externe antenne om het 3G-signaal te versterken. Modellen van dit type worden meestal op het dak van een huis of op een grote boom gemonteerd. De keuze voor een bepaald type antenne zal in dit geval vooral afhangen van de signaalsterkte van de operator. Hoe zwakker het is, des te duurdere apparatuur van dit type zal moeten worden aangeschaft.

Aanbevolen: