Hoe Het Yota-modemsignaal Te Versterken?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Yota-modemsignaal Te Versterken?
Hoe Het Yota-modemsignaal Te Versterken?

Video: Hoe Het Yota-modemsignaal Te Versterken?

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: YOTA НАС ОБМАНЫВАЕТ!!! КАК УЛУЧШИТЬ СКОРОСТЬ МОДЕМА YOTA 4G Wi-Fi И ПОЧЕМУ МОДЕМ ГРЕЕТСЯ?!! 2023, Februari
Anonim

Modems van de WiMax-standaard (met name Yota-netwerken) werken in het microgolfbereik. Straling op dergelijke frequenties gedraagt ​​zich als gewoon licht: het kan worden geblokkeerd, gefocust. Het zijn deze eigenschappen die moeten worden gebruikt om de ontvangst te verbeteren.

Hoe het Yota-modemsignaal te versterken?
Hoe het Yota-modemsignaal te versterken?

instructies:

Stap 1

Ondanks de gelijkenis met licht heeft microgolfstraling een iets hoger doordringend vermogen. Het kan door objecten gaan die ondoorzichtig zijn voor zichtbaar licht, op voorwaarde dat ze geen elektrische stroom geleiden. Aan de andere kant, vanwege de aanzienlijke golflengte, kan het gebruikelijke metalen gaas, dat slechts een klein deel van het zichtbare licht vasthoudt, een bijna onoverkomelijk obstakel worden voor microgolfgolven. Dit geldt ook voor metalen staven in gewapend beton. Als je in een huis van gewapend beton bent, en nog meer in een bouwtrailer, omhuld met massief plaatstaal, breng je de modem naar het raam en de ontvangst zal merkbaar verbeteren. Als de modem rechtstreeks op de computer is aangesloten, gebruik dan een USB-verlengkabel, maar niet één die voldoet aan de vereisten van de USB 2.0-standaard, anders zal de gegevensoverdrachtsnelheid iets langzamer zijn.

Stap 2

Microgolfstraling kan ook worden vertraagd en zelfs opnieuw worden gereflecteerd door grote objecten zoals naburige huizen. Re-reflectie is in staat om een ​​zogenaamd interferentiepatroon te creëren, bestaande uit signaalminima en maxima. Gebruik ook een USB-verlengkabel om het maximum te vinden. Aangezien de signaalsterkte-indicator met enige vertraging reageert op veranderingen in de ontvangstomstandigheden, moet u de modem langzaam door de kamer verplaatsen, zowel horizontaal als verticaal. Vroeg of laat zul je een plaats vinden waar de signaalsterkte aanzienlijk zal zijn. Merk op dat aangezien het menselijk lichaam elektrisch geleidend is, het verplaatsen van mensen door de kamer de vorm van het interferentiepatroon kan veranderen.

Stap 3

Als de ontvangstkwaliteit onverwacht en abrupt verandert, wees dan niet lui om naar de keuken te gaan en te kijken wat daar gebeurt. De ontvangst kan verslechteren tijdens perioden waarin de magnetron wordt gebruikt. Het werkt in een klein deel van het bereik, maar met veel hoger vermogen, en als het de werking van het WiMax-modem (en gewone wifi-apparaten) beïnvloedt, betekent dit dat er een stralingslek in zit. Dit is gevaarlijk voor de gezondheid en een dergelijke kachel moet onmiddellijk door een werkplaats worden gerepareerd.

Stap 4

Hoe langer de golflengte van de elektromagnetische straling, hoe ruwer het oppervlak geschikt is om het te focusseren. Daarom worden schotelantennes niet spiegelglad gepolijst. Voor een Yota-modem kun je ook een schijn van een paraboolantenne maken door deze in het brandpunt van een gewone metalen bak te plaatsen. Alleen moet je het niet naar de satelliet sturen, maar naar het basisstation, nadat je eerder precies hebt geleerd waar deze zich bevindt.

Populair per onderwerp