Hoe Het Geluid In Een Film Te Versterken

Inhoudsopgave:

Hoe Het Geluid In Een Film Te Versterken
Hoe Het Geluid In Een Film Te Versterken

Video: Hoe Het Geluid In Een Film Te Versterken

Video: Hoe Het Geluid In Een Film Te Versterken
Video: FILMEN en GELUID | Zo los je audio problemen op! | de Videomakers 2024, Mei
Anonim

Moderne spelerprogramma's maken een zeer brede aanpassing van video-afspeelparameters mogelijk, zoals resolutie, afspeelsnelheid, geluidsvolume. Maar soms laten de grenswaarden van de instellingen u niet toe om het gewenste resultaat te krijgen. Een videobestand kan dus een audiotrack met een zeer laag geluidsniveau bevatten, waardoor u zelfs door het gelijktijdig instellen van het maximale volume in de speler en het audiosysteem spraak niet goed genoeg kunt horen. In dergelijke gevallen kunt u het geluid in de film versterken door deze in een video-editor te verwerken.

Hoe het geluid in een film te versterken
Hoe het geluid in een film te versterken

Noodzakelijk

Gratis en vrij herdistribueerbare VirtualDub-video-editor 1.9.9. Te downloaden op virtualdub.org

instructies:

Stap 1

Open de video in VirtualDub. Druk op de toetscombinatie Ctrl + O, of selecteer "Bestand" en vervolgens "Open videobestand …" in het menu. Er wordt een dialoogvenster voor bestandsselectie weergegeven. Specificeer het pad naar de gewenste map erin, selecteer het bestand, klik op de knop "Openen".

Stap 2

Activeer de instelling voor het kopiëren van videostream zonder te wijzigen. Selecteer "Video" in het menu en vink vervolgens het selectievakje "Directe stream kopiëren" aan.

Stap 3

Schakel de volledige verwerkingsmodus voor audiostreams in. Klik op het item "Audio" in het menu en vervolgens op het item "Volledige verwerkingsmodus".

Stap 4

Verhoog het geluid in de film. Open het dialoogvenster voor het wijzigen van het volume door achtereenvolgens op de items "Audio" en "Volume" in het menu te klikken. Zet in het dialoogvenster "Audiovolume" de schakelaar "Volume van audiokanalen aanpassen" op aan. Verplaats de schuifregelaar onder de schakelaar naar rechts terwijl u de ernaast weergegeven waarde voor volumetoename regelt. De waarde wordt gegeven in decibel en percentages. Klik op de knop "OK".

Stap 5

Pas de compressie-instellingen voor de audiostream aan. Selecteer "Audio" en "Compressie" in het menu. Het dialoogvenster "Selecteer audiocompressie" wordt geopend. In de lijst aan de linkerkant van het dialoogvenster staan de audio-encoders die op uw computer zijn geïnstalleerd. Kies er een van. De lijst aan de rechterkant van het dialoogvenster toont een lijst met formaten die door de geselecteerde codec worden ondersteund. Markeer uw voorkeursformaat. Klik op de knop "OK".

Stap 6

Bewaar een kopie van het videobestand met de gewijzigde audiotrack. Druk op de F7-toets op uw toetsenbord of selecteer de items "Bestand" en "Opslaan als AVI …" in het menu. Geef vervolgens de map op die moet worden opgeslagen en de naam van het resulterende bestand. Klik op "Opslaan".

Stap 7

Wacht tot de verwerking is voltooid. Statusinformatie met betrekking tot het opslagproces wordt weergegeven in het dialoogvenster "VirtualDub-status". Nadat het bestand is opgeslagen, wordt dit dialoogvenster automatisch gesloten.

Aanbevolen: