Een Router Instellen

Een Router Instellen
Een Router Instellen

Video: Een Router Instellen

Video: Een Router Instellen
Video: Hoe een WiFi router (draadloos) op modem aansluiten? | Tip | Paradigit 2024, Mei
Anonim

Een router is een noodzakelijk onderdeel van elk netwerk, zelfs het kleinste thuis. Gelukkig is het configureren van de router heel eenvoudig, hier zijn geen speciale kennis en vaardigheden voor nodig, en dit ligt binnen de macht van een amateur.

Een router instellen
Een router instellen
  1. Sluit de router aan op de voeding, sluit de netwerkkabel van het internetnetwerk aan op de WAN-interface en sluit het apparaat ook aan op de computer met een netwerkkabel. De WAN-LED op het chassis moet:
  2. Zet uw computer aan en start uw browser. Typ in de adresbalk https://192.168.0.1 - dit is het adres waarmee u toegang krijgt tot de apparaatconfiguratie-interface.
  3. Het eerste dat u moet doen, is de gebruikersnaam en het wachtwoord invoeren die de instellingen van de router beschermen. De standaard login en het wachtwoord voor het nieuwe apparaat zijn "admin" (zonder aanhalingstekens). Om in de toekomst de netwerkbeveiliging te garanderen, wordt aanbevolen om de gebruikersnaam en het wachtwoord te wijzigen.
  4. Configureer internettoegangsparameters. Meestal is dit de pagina Internetinstellingen. Stel het type PPTP-verbinding in, voer de internettoegangsnaam en het wachtwoord in die door uw ISP zijn verstrekt, als uw ISP een statisch IP-adres en DNS-server levert, voer deze adressen dan in de daarvoor bestemde velden in. Verbindingsmodus ingesteld op Altijd aan.
  5. Vergeet niet uw instellingen op te slaan.
  6. Om de computer die op de router is aangesloten toegang te geven tot internet, moet u de TCPIP-instellingen controleren. Als algemene regel geldt dat het verkrijgen van het IP-adres en het DNS-serveradres automatisch moet gebeuren.
  7. Mogelijk hebt u het MAC-adres van uw router nodig om toegang te krijgen tot internet. Het kan worden bekeken op de pagina Status, waar andere parameters van de huidige internetverbinding worden aangegeven.
  8. Als de snelheid van internet niet overeenkomt met de snelheid die door de provider is opgegeven, probeer dan de router als volgt te configureren: wijzig de waarde van de WAN-poortsnelheidsparameter en sla de gemaakte wijzigingen opnieuw op.

Als u problemen ondervindt bij het verbinden van de router met internet, dient u contact op te nemen met de technische ondersteuningsdienst van uw internettoegangsprovider, aangezien de oorzaken van de problemen kunnen verschillen, ook afhankelijk van de provider.

Aanbevolen: