Een Netgear-router Instellen

Inhoudsopgave:

Een Netgear-router Instellen
Een Netgear-router Instellen

Video: Een Netgear-router Instellen

Video: Een Netgear-router Instellen
Video: NETGEAR Nighthawk AC1900 R7000 Initial Setup And Config 2024, April
Anonim

Een router is een speciaal apparaat om een computer met internet te verbinden, een andere naam is een router. Hiermee kunt u meerdere computers aansluiten.

Een Netgear-router instellen
Een Netgear-router instellen

Het is nodig

  • - een computer;
  • - router.

instructies:

Stap 1

Configureer de internetverbinding van de Netgear-router. Ga hiervoor naar het routerbesturingsprogramma, selecteer het menu-item "Installatie" en vervolgens "Basisinstellingen". Om internet via DHCP te configureren, selecteert u de optie "Moet ik verbindingsinformatie invoeren bij het verbinden" en schakelt u het selectievakje "Nee" in.

Stap 2

Vul de velden "Accountnaam", "Domeinnaam" niet in. Om Netgear in DHCP-modus te configureren, activeert u de functie "Obtain from ISP" in het IP-adresitem, selecteert u dezelfde waarde in het item "Domain name server (DNS) address".

Stap 3

Ga naar het veld "MAC-adresrouter", voer het fysieke adres van uw computer in. Of stel het adres van de router in, je kunt het vinden op de sticker aan de onderkant van de router. Nadat u alle benodigde items hebt geselecteerd, klikt u op de knop "Toepassen" om de instellingen van de Netgear-router op te slaan en toe te passen.

Stap 4

Controleer de prestaties van de gemaakte instellingen, ga naar het menu "Opslaan", selecteer de optie "Routerstatus". Het veld "Internetpoort" toont de verbinding van de router met internet en het ontvangen adres van de provider. De configuratie van de router in de DHCP-modus is voltooid.

Stap 5

Configureer uw router om te werken met een PPTP VPN-verbinding. Ga naar het menu "Installatie" - "Basisinstellingen". Selecteer in het item "Verbindingsmethode" PPTP, geef in het veld "Gebruikersnaam" de login aan die in de overeenkomst met de provider staat, vul het veld "Wachtwoord" op dezelfde manier in.

Stap 6

Voer in het veld "Mijn IP-adres" het adres in dat u volgens het contract hebt gekregen. Ook worden de waarden uit het contract gebruikt om de velden "Subnetmasker", "Serveradres", "Gatewayadres", "DNS-adres" in te vullen. Voer uw waarde (routeradres) in het veld "Router MAC-adres" in. Klik vervolgens op de knop "Toepassen" om de routerinstellingen op te slaan.

Stap 7

Configureer Netgear-routering, selecteer Ervaren en vervolgens Statische routers. Hier moet u de routeringstabel invullen, routes voor uw specifieke geval moeten worden verkregen bij de provider. Om een regel in de tabel aan te maken, klikt u op de knop "Toevoegen". Vul vervolgens de gegevens uit het contract in (adres, subnetmasker, gateway-adres), vink het vakje "Actief" aan en klik op de knop "Toepassen".

Aanbevolen: