Wat Te Doen Als De Monitor Niet Werkt?

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als De Monitor Niet Werkt?
Wat Te Doen Als De Monitor Niet Werkt?

Video: Wat Te Doen Als De Monitor Niet Werkt?

Video: Wat Te Doen Als De Monitor Niet Werkt?
Video: Wat te doen bij geen signaal? 2024, Mei
Anonim

Het gemak van de gebruiker, de gezondheid van zijn ogen, evenals de integriteit van zijn portemonnee zijn afhankelijk van de hoogwaardige en correcte werking van de monitor, want een goede monitor kost goed geld. Maar het komt voor dat het niet lukt. Daarom moet je uitzoeken wat je moet doen als het niet werkt.

Wat te doen als de monitor niet werkt?
Wat te doen als de monitor niet werkt?

Storing

Als de monitor niet werkt, betekent dit meestal een technische storing. Voordat u contact opneemt met een specialist, moet u zelf de integriteit van de voedingskabel van de monitor vanaf het lichtnet controleren. Eerst wordt het uiteinde dat in de monitor is gestoken gecontroleerd, het mag niet smelten, het mag geen geuren afgeven. Als er stof is, moet dit worden verwijderd met een droge doek.

Vervolgens wordt het uiteinde dat op de voeding is aangesloten gecontroleerd. Het moet stevig in het stopcontact zitten en mag niet smelten of geuren afgeven.

Als de monitor na deze stappen niet wordt ingeschakeld, ligt het probleem waarschijnlijk in de kabel. Het is verenigd, dus het is de moeite waard om te proberen deze kabels van de ene monitor te verwijderen en in een andere te steken. Als de monitor niet aan gaat, dan zit de zaak echt in de kabel, deze zul je moeten aanschaffen. Het is vrij goedkoop - ongeveer 200 roebel. Anders ligt het probleem bij de monitor zelf.

Reparaties

Monitor reparatie kan zowel tegen betaling als onder garantie plaatsvinden. In het eerste geval zal de reparatie worden uitgevoerd op terugbetaalbare basis als de storing is ontstaan door toedoen van de gebruiker (tijdens de garantieperiode van service), of wanneer de garantieperiode is verstreken. Elke elektronicawinkel waar de monitor is gekocht, heeft een servicecentrum voor garantie. Eerst zal diagnostiek worden uitgevoerd, met een duur van maximaal twee weken. Volgens de resultaten zal het duidelijk zijn wat er met de monitor is, of de reparatie wordt betaald en wat de kosten zijn.

In het tweede geval wordt de reparatie gratis uitgevoerd, maar er is nog steeds een diagnose vereist - dit is een verplichte procedure in alle gevallen van contact opnemen met servicecentra met defecte apparatuur.

Reparatiekosten

Vaak weigeren sommige servicecentra reparaties, wat dit rechtvaardigt door het feit dat de apparatuur niet kan worden gerepareerd. Soms is dit niet helemaal waar. De kwestie kan liggen in de buitensporige werklast van de vakmensen, de complexiteit van deze reparatie en de stemming van de ingenieur die de reparatie aanvaardt. Daarom is het de moeite waard om te proberen de monitor in meer dan één werkplaats te repareren. De prijs van dergelijke reparaties kan zowel duur als goedkoop zijn. Soms is het prijskaartje van een reparatie vergelijkbaar met het prijskaartje van een nieuwe monitor, waardoor je er over na gaat denken om deze te kopen. Dit is niet verwonderlijk - reserveonderdelen voor monitoren worden op weinig plaatsen geproduceerd, dus hun prijs is te duur en de leveringskosten zijn extreem hoog vanwege hun verhoogde kwetsbaarheid.

Aanbevolen: