Wat Te Doen Als De Videokaart Niet Werkt?

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als De Videokaart Niet Werkt?
Wat Te Doen Als De Videokaart Niet Werkt?

Video: Wat Te Doen Als De Videokaart Niet Werkt?

Video: Wat Te Doen Als De Videokaart Niet Werkt?
Video: Custom waterkoeling basics - Hardware.Info TV (Dutch) 2024, April
Anonim

Het productieve werk van een computer hangt af van veel van zijn componenten, waarvan de beslissende de videokaart is. Als de videokaart niet werkt of rommelt, dan moet je een aantal maatregelen nemen.

Wat te doen als de videokaart niet werkt?
Wat te doen als de videokaart niet werkt?

Diagnostiek

Een storing van een videokaart kan meestal worden geassocieerd met de onzorgvuldige werking ervan. Om de staat van de videokaart te zien, moet u de systeemeenheid demonteren en de binnenkant stofvrij maken met een droge doek en een stofzuiger (als er veel stof is). Dan moet je rekening houden met de videokaart. Mechanische schade kan zich uiten in een niet werkend koelsysteem, bolle of lekkende transistoren en een onaangename brandlucht. Als er geen uiterlijke tekenen van schade zijn, moet u de videokaart voor diagnose naar het servicecentrum brengen.

De monitor en de aansluitkabels daarvan zijn aan veel meer slijtage onderhevig dan de videokaart. Voordat u problemen met een videokaart meldt, moet u ervoor zorgen dat de monitor en kabels goed werken. Dit kan worden gedaan door de uiteinden van de kabels uit te trekken en terug te plaatsen op hun oorspronkelijke locatie. Als dit niet tot een positief resultaat leidt, kunt u de kabels van de ene computer naar de andere verwisselen. Hetzelfde kan worden gedaan met een monitor. Als er niets is veranderd, zit het hoogstwaarschijnlijk echt in de videokaart.

Reparatie en vervanging

De prestatiecontrole van een videokaart kan volgens de wet op de consumentenbescherming tot twee weken worden uitgevoerd, waarna een beslissing wordt genomen om de videokaart te vervangen, te repareren of terug te sturen naar de koper in verband met de bruikbaarheid ervan. Reparaties kunnen worden uitgevoerd onder garantie (als de videokaart recent is aangeschaft), of tegen betaling als de garantieperiode is verstreken. Als de videokaart werkt, wordt deze teruggestuurd naar de koper. Het ontbreken van een beeld op de monitor of de onjuiste weergave ervan hangt niet altijd samen met de staat van de videokaart.

Verkoop voor reserveonderdelen

Als de videokaart niet kan worden gerepareerd en de garantieperiode is verstreken, kunt u proberen deze voor onderdelen te verkopen. De prijs zal goedkoop zijn, maar het is nog steeds beter dan niets. Verschillende particuliere servicecentra die niet afhankelijk zijn van winkels of merken, kunnen geïnteresseerd zijn in dergelijke kapotte producten. Je kunt de videokaart ook zelf demonteren, als reserve ventilatoren, transistors etc. zijn nooit overbodig.

Het is geen feit dat de weigering van een servicecentrum om te repareren een weigering op een andere plaats betekent. Dit kan verschillende redenen hebben: de onwil van de meesters om een moeilijke situatie te begrijpen, het langdurig bestellen van reserveonderdelen, het ontbreken van meesters met de juiste kwalificaties. Het is noodzakelijk om verschillende werkplaatsen te bezoeken, en hoogstwaarschijnlijk zullen ze in een ervan een kapotte videokaart repareren.

Aanbevolen: