Wat Te Doen Als Bluetooth Niet Werkt?

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als Bluetooth Niet Werkt?
Wat Te Doen Als Bluetooth Niet Werkt?

Video: Wat Te Doen Als Bluetooth Niet Werkt?

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: FIX Wifi Or Bluetooth Not Working iPhone! (2020) 2023, Januari-
Anonim

Net als elk ander hightech apparaat kan Bluetooth op het meest ongelegen moment voor de gebruiker uitvallen. Problemen kunnen zowel bij de eerste startpoging als na enige tijd van gebruik optreden.

Wat te doen als Bluetooth niet werkt?
Wat te doen als Bluetooth niet werkt?

De oorzaak van een storing van een apparaat als Bluetooth kan zelfs een banaal verkeerde configuratie zijn. Daarom moet u niet meteen boos worden over deze reden en de hulp inroepen van specialisten, omdat een soortgelijk probleem vaak zelf kan worden opgelost.

De reden achterhalen

Als Bluetooth bijvoorbeeld lange tijd goed heeft gewerkt en vervolgens is verdwenen, kunnen hier verschillende redenen voor zijn: herinstallatie van het besturingssysteem, storing of onjuiste configuratie van de stuurprogramma's van dit apparaat, storing van mechanische schakelaars, evenals storingen van de laptop zelf, enz. Om de specifieke oorzaak van de storing te identificeren en deze vervolgens te verhelpen, moet u weten of Bluetooth is ingeschakeld. U moet zien of de Bluetooth-indicator op het apparaat aan is.

Als het lampje brandt en Bluetooth actief is, maar het werkt nog steeds niet, moet u de stuurprogramma's controleren. Ga naar het menu Start en open het Configuratiescherm. Hier moet u het item "Bluetooth-apparaten" vinden. Als het systeem aangeeft dat "Bluetooth-apparaat" niet wordt gevonden of niet werkt, is een nieuwe installatie van stuurprogramma's vereist. Meestal wordt een stuurprogrammaschijf geleverd met een laptop of externe adapter. Als zo'n schijf niet bestaat, kunnen de stuurprogramma's worden gevonden op de website van de fabrikant en van daaruit worden gedownload en geïnstalleerd. Als de installatie niet heeft geholpen, ligt het probleem hoogstwaarschijnlijk direct bij de Bluetooth-adapter en kan dit probleem alleen worden opgelost door een nieuwe aan te schaffen.

Probleemoplossen

Heel vaak ligt het probleem in de nieuwe versie van het besturingssysteem. Soms, na het opnieuw installeren van het besturingssysteem, kunnen oude stuurprogramma's blijven bestaan, maar ze zullen niet werken met het nieuwe besturingssysteem. Om een ​​dringend probleem op te lossen, moet u eerst de oude stuurprogramma's verwijderen en vervolgens nieuwe installeren vanaf de website van de fabrikant. Om opnieuw te verwijderen, moet je naar het "Configuratiescherm" gaan en het pictogram "Bluetooth-apparaten" vinden. Na het klikken verschijnt er een lijst met apparaten waarvan u de geïntegreerde module moet verwijderen. Nadat u de installatie ongedaan hebt gemaakt, moet u de computer opnieuw opstarten en het systeem de stuurprogramma's voor het apparaat zelf laten installeren. Als dit niet gebeurt, moet u naar de officiële website van de fabrikant van de laptop of Bluetooth-adapter gaan, de versie van het besturingssysteem waarmee u werkt aangeven en de stuurprogramma's downloaden, die u vervolgens zelf moet installeren.

Als geen van deze methoden het probleem heeft opgelost, ligt het hoogstwaarschijnlijk in de adapter zelf en moet deze worden vervangen door een nieuwe. Gelukkig is het nu niet moeilijk om ze te vinden in een speciale computerwinkel.

Populair per onderwerp