Hoe Een Woord In Alle Tekst In Word Te Vervangen

Hoe Een Woord In Alle Tekst In Word Te Vervangen
Hoe Een Woord In Alle Tekst In Word Te Vervangen

Video: Hoe Een Woord In Alle Tekst In Word Te Vervangen

Video: Hoe Een Woord In Alle Tekst In Word Te Vervangen
Video: Woorden zoeken en vervangen in Word (2021) 2024, April
Anonim

Met behulp van een teksteditor Word kunt u een specifiek woord of zin in een document zoeken en door een ander vervangen. Dit is vooral handig bij het verwerken van lange teksten.

https://netzor.org/uploads/posts/2010-06/1277688054
https://netzor.org/uploads/posts/2010-06/1277688054

In elke versie van Word wordt het opdrachtvenster voor het zoeken en vervangen van een woord opgeroepen door op Ctrl + H te drukken. U kunt de sneltoets Ctrl + F gebruiken en naar het tabblad "Vervangen" gaan.

Voer in het vak "Zoeken" het woord in dat u wilt vervangen, voer in het vak "Vervangen" het woord in dat u wilt vervangen. Vink in het gedeelte "Zoekopties" de vakjes aan voor de vereiste voorwaarden. Als een item in de sectie niet beschikbaar is, klikt u op de knop "Meer".

U kunt de optie Wildcard gebruiken om uw zoekopdracht uit te breiden. U moet bijvoorbeeld alle woorden vinden die beginnen met "k" en eindigen met "p". Selecteer deze optie, typ "k * p" in het veld "Zoeken" en klik op "Volgende zoeken". De zoekopdracht geeft u de woorden "mosquito", "inktvis", "boot", "kosovaars", "controller", enz.

Om een woord met een bepaald aantal letters te vinden, gebruikt u de "?" Voer "k ??? r" in het zoekveld in en het programma zal de woorden "mosquito" en "boat" markeren. Voor hulp bij het gebruik van jokertekens klikt u op het vraagteken in de rechterbovenhoek van het venster Zoeken en vervangen.

Als u het vakje naast de optie "Alle woordvormen" aanvinkt, worden alle woorden gevonden die deze uitdrukking bevatten. Als u bijvoorbeeld de hoofdmap "sleutel" in het veld "Zoeken" invoert, worden de woorden "avontuur", "schakelaar", "gevangene", enzovoort gemarkeerd.

Als u op de knop "Vervangen" klikt, wordt het eerste gevonden woord in de tekst vervangen. Als u alle woorden wilt vervangen, klikt u op Alles vervangen.

U kunt vervangende opmaak gebruiken - het vervangende woord wordt bijvoorbeeld gemarkeerd met spaties, tabs, vet of een kleur, enz. Selecteer het veld "Wijzigen in" met de cursor, klik vervolgens op "Formaat" en selecteer het gewenste item uit de lijst.

De opdracht Alles vervangen is sneller, maar kan het beste met de nodige voorzichtigheid worden gebruikt. Een foutieve vervanging kan worden geannuleerd met de Ctrl + Z-toetsen.

Aanbevolen: