Hoe Maak Je Een Demotivator?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Demotivator?
Hoe Maak Je Een Demotivator?

Video: Hoe Maak Je Een Demotivator?

Video: Hoe Maak Je Een Demotivator?
Video: ADHD en Motivatie 2024, Mei
Anonim

Demotivators zijn afbeeldingen op een zwarte achtergrond in een wit kader met een inscriptie die de houding van de auteur ten opzichte van een gebeurtenis of persoon uitdrukt. De inscriptie is meestal schokkend of gewoon humoristisch. Demotivators verschenen als een parodie op aankondigingen van openbare diensten en propagandaposters die lezers aanspoorden zich te houden aan ideologisch geverifieerde gedragsnormen.

https://brivbridis.lv/post?post id=1439
https://brivbridis.lv/post?post id=1439

Hoe maak je een demotivator met behulp van online services

Veel internetbronnen bieden diensten voor het maken van demotivators, bijvoorbeeld de site Demotivators.ru.

Het algoritme voor het maken van demotivators op andere sites verschilt niet van het beschreven algoritme.

Selecteer de bronafbeelding: een portret van een persoon of een dier, een landschap, een momentopname van een gebeurtenis, een frame uit een videoclip, enz. Als de afbeelding op uw computer staat, klikt u op de eerste pagina op de link "Ik wil een afbeelding uploaden vanaf mijn computer". Klik in het nieuwe venster op "Bladeren" en geef het pad naar de afbeelding op, klik vervolgens op "Doorgaan".

Als u een afbeelding van internet wilt gebruiken, heeft u de URL nodig. Om ruimte en verkeer op sites te besparen, plaatst hij meestal niet de afbeelding zelf, maar een voorbeeld, d.w.z. klein exemplaar. Klik op de foto om hem op ware grootte te zien. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de afbeelding en selecteer "Kopieer afbeeldingslink" in het contextmenu.

Keer terug naar Demotivators.ru en klik met de rechtermuisknop op het veld "Image URL (URL)". Klik in het contextmenu op "Invoegen" en klik op "Doorgaan". Selecteer in het volgende scherm het type poster - normaal of klassiek, en voer de titel en tekst van de motivator in. Als u een normaal postertype opgeeft, wordt standaard het lettertype toegewezen. Om zelf het type opschrift te kiezen, kiest u het klassieke type.

Klik na het invoeren van de tekst op "Preview" om het resultaat te zien. Als alles u bevalt, kunt u de afbeelding opslaan op uw media of uploaden naar de site.

Voordat u een demotivator naar internet uploadt, moet u ervoor zorgen dat de tekst en afbeelding niet in strijd zijn met de wetten van het land.

Hoe maak je zelf demotivatoren

U kunt zelf een demotivator maken met bijvoorbeeld de gratis grafische editor Paint.net. Maak een nieuw bestand en vul de achtergrondlaag met zwart met behulp van het gereedschap Emmertje. Als u een afbeelding van internet wilt gebruiken, downloadt u deze naar uw computer. Open hiervoor de afbeelding op volledige grootte, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer de opdracht "Afbeelding opslaan als" in het contextmenu.

Klik op het pictogram Nieuwe laag toevoegen in het deelvenster Lagen. Selecteer in het menu "Bestand" het item "Openen" en geef het pad naar de gewenste afbeelding op. Druk op Ctrl + C om de afbeelding naar het klembord te laden. Ga terug naar de afbeelding met een zwarte achtergrondlaag, activeer de bovenste transparante laag en plak de afbeelding met de toetsen Ctrl + V. Sleep de afbeelding naar het midden met het gereedschap Selectie verplaatsen.

Maak een nieuwe laag, vul deze met wit en klik op het pictogram "Bring Layer Down" in het lagenpaneel. Selecteer de witte laag met de Rechthoekig selectiekader en druk op M op je toetsenbord. Houd Shift ingedrukt, klik afwisselend met de muis op de hoekgrepen op de selectie en sleep ze naar het midden van de afbeelding om de grootte van het witte canvas te verkleinen. Het moet veranderen in een smal kader rond de afbeelding. Druk op Enter.

Maak opnieuw een nieuwe laag en druk op T op de werkbalk. De voorgrondkleur moet wit zijn. Pas de lettergrootte op de eigenschappenbalk aan en voer een titel in voor de demotivator. Houd de richtingmarkering vast, verplaats de tekst onder de afbeelding en druk op Esc. Maak nog een laag en voer de verklarende tekst in een kleiner lettertype in. Zet het onder het kopje. Sla de demotivator op in jpg-formaat met de opdracht "Opslaan als" in het menu "Bestand".

Aanbevolen: