Hoe Een Trigger In Elkaar Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Trigger In Elkaar Te Zetten
Hoe Een Trigger In Elkaar Te Zetten

Video: Hoe Een Trigger In Elkaar Te Zetten

Video: Hoe Een Trigger In Elkaar Te Zetten
Video: Muziek triggers knippen voor IMVU 3D chat #trigger #triggers #knippen #cut #muziek #music #imvu 2024, April
Anonim

Een trigger is een digitaal apparaat dat één bit informatie kan opslaan. Met name zogenaamde RS-triggers komen vrij veel voor. Ze worden gebruikt in kleine statische RAM, wanneer de afmetingen van één cel niet kritisch zijn, bijvoorbeeld in het CMOS-geheugen van instellingen op het moederbord van de computer.

Hoe een trigger in elkaar te zetten
Hoe een trigger in elkaar te zetten

instructies:

Stap 1

Neem een microschakeling die minstens twee 2I-NOT logische poorten bevat. Dit kan met name K155LA3 of K561LA7 zijn. Beide bevatten vier van dergelijke elementen en daarom kunnen er maximaal twee RS-triggers op worden gemonteerd. Maar de tweede microschakeling is beter te gebruiken, omdat deze aanzienlijk minder stroom verbruikt.

Stap 2

Verbind de uitgang van een van de poorten met een van de ingangen van de andere. Doe hetzelfde met betrekking tot de uitvoer van het tweede logische element. Als je alles goed hebt gedaan, worden de elementen "kruiselings" met elkaar verbonden en hebben ze allemaal één gratis toegang. Vergeet niet om de microschakeling van stroom te voorzien (de parameters en de methode om de bron aan te sluiten zijn afhankelijk van het type microschakeling).

Stap 3

Omdat de elementen gelijkwaardig aan elkaar zijn, noem je een van hen conventioneel "bovenste", de andere - "lager". Nu, wanneer de uitvoer van de eerste een logische eenheid is en de uitvoer van de tweede nul is, kunnen we aannemen dat de trigger zelf is ingesteld op de staat van eenheid, en met de tegenovergestelde combinatie - op de staat van nul.

Stap 4

Om de trigger in te stellen op de status van een logische, voer je nul in op de vrije invoer van het bovenste element en één op het onderste (onthoud dat er geen AND-elementen worden gebruikt, maar NAND-elementen). Om de trigger op nul te zetten, doet u het tegenovergestelde.

Stap 5

Maar de belangrijkste eigenschap van de RS-trigger, waarvoor deze wordt gebruikt, is het vermogen om een bepaalde status te behouden na het verwijderen van de besturingsactie. Pas eenheden toe op beide ingangen en de trigger blijft in de staat waarin deze zich voorheen bevond.

Stap 6

Pas geen logische nullen toe op beide ingangen van de RS-flip-flop - in dit geval zal het de vorige status niet onthouden en zullen er enen verschijnen aan beide uitgangen. Vanuit het oogpunt van binaire logica wordt een dergelijke toestand als zinloos beschouwd.

Stap 7

Naast het geheugenapparaat kan de RS-flip-flop ook worden gebruikt in circuits voor het onderdrukken van bounces. Pas in dit geval een logische high toe op beide ingangen via pull-up-weerstanden. Sluit een schakelknop aan op de trigger, die afwisselend wordt aangesloten op de ene of de andere ingangen.

Aanbevolen: